Scandalul angajărilor ilegale ia amploare! Primar din Botoșani reținut de DNA pentru fapte de corupție

Scandalul angajărilor ilegale ia amploare! Un primar din județul Botoșani a fost reținut de DNA pentru fapte de corupție. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, începând cu data de 20 decembrie 2023, a primarului comunei Drăgușeni, Eugen Nechita, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2020, Nechita Eugen, ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, județul Botoșani, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical.

Promisiunea făcută de primar nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană.

„Inculpatului Nechita Eugen i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 21 decembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție”, precizează procurorii DNA.

Două persoane puse în libertate după arestările de la Spitalul Judeţean Botoşani. Alte opt vor petrece sărbătorile de iarnă după gratii

Două persoane au fost puse în libertate, după arestările de săptămâna trecută de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar alte opt vor petrece sărbătorile de iarnă după gratii. Curtea de Apel Suceava a decis, joi, punerea în libertate a registratorului-medical Cristina Niculina Andronache şi a economistei Laura Liliana Calinciuc de la Biroul Salarizare din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

În acelaşi timp, instanţa de la Suceava a respins contestaţiile a opt dintre persoanele implicate în dosarul şpăgilor la angajare, astfel încât acestea vor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Este vorba de fostul manager Doina Caba, de directorul de îngrijiri Coca Stela Crîşmariu, de medicul șef ATI Claudia Malancea, de medicul șef Secţie Medicină Internă din Săveni, Anca Camelia Sărban, dar și de Mirela Gabriela Focşa, Silvian Adrian Tatarcan, Marinela Preda şi George Marian Vîrlan.

Zece din cele 11 persoane implicate în dosarul șpăgilor pentru angajări la Spitalul Judeţean de Urgență Mavromati au fost arestate preventiv, în baza unor mandate emise, joi, de Tribunalul Suceava. Singura care a scăpat, în primă etapă, de arestare preventivă este Daniela Domescu, iar acum acesteia i se alătură Andronache şi Calinciuc.

2 thoughts on “Scandalul angajărilor ilegale ia amploare! Primar din Botoșani reținut de DNA pentru fapte de corupție

  1. Mai urmează și alții!Cam mulți, o să fie plin arestul de nevinovați, ei doar au luat ceea ce alții au dat,fără să ceară. Nici popa nu cere,dar primește și uite că nu arestează popii, doar pe cinstitii politicieni.La mulți ani !să le dea ,sa vezi ca atunci nu vor sa ia!

  2. Dar pe Gireada de la PNL si Tupilus de la Memorialul Ipotesti, ii are cineva in vedere, cu angajarile din ultima perioada?
    Detalii…in curand…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *