Parlamentarii PSD Botoșani au votat pentru 2024 cel mai mare buget pentru investiții cu cele mai mari creșteri la educație, sănătate și dezvoltare

România condusă de Guvernul Ciolacu va avea în 2024 un buget al dezvoltării și al creșterii economice cu asigurarea fondurilor necesare pentru creșterea pensiilor, majorarea salariului minim, continuarea finanțării lucrărilor de infrastructură prin alocarea a 7% din PIB pentru investiții, creșterea salariilor profesorilor, alocațiilor pentru copii și modernizarea unităților școlare.

Cel mai important lucru în bugetul pentru 2024, pe lângă creșterile de alocări financiare în toate domeniile strategice ale economiei, este faptul că botoșănenii și toți românii nu vor plăti taxe mai mari sau alte impozite noi deoarece creșterea veniturilor se realizează din investiții, crearea de noi locuri de muncă și măsurile fiscale pentru care Guvernul Ciolacu și-a angajat răspunderea. Așadar ne-am ținut de cuvânt față de cetățeni”, au declarat parlamentarii PSD Botoșani.

Pensiile vor crește în două rânduri, în ianuarie, cu 13,8%, și în septembrie, la recalculare. Totodată, cresc alocațiile pentru copii și se majorează cu 5% salariile bugetarilor, mai puțin cele ale demnitarilor.

În 2024 România va avea cel mai mare buget pentru investiții în valoare de peste 25 de miliarde de euro, peste 7% din PIB! Astfel va continua finanțarea marilor lucrări de infrastructură, dar și cele de la nivelul fiecărei comunități locale prin programul Anghel Saligny, care are un plus 3,7 miliarde de lei față de anul 2023, și Programul  Național de Dezvoltare Locală care primește în plus 250 de milioane de lei.

Ministerele cu cele mai mari creșteri de buget în 2024 față de 2023 sunt:

Ministerul Educației – plus 61%                    Ministerul Dezvoltării – plus 59%

Ministerul Sănătății – plus 36%                     Ministerul Finanțelor – plus 28%

Ministerul Transporturilor – plus 27%          Ministerul Mediului – plus 31%

Ministerul Apărării – plus 11%

Sursa: comunicat PSD

2 thoughts on “Parlamentarii PSD Botoșani au votat pentru 2024 cel mai mare buget pentru investiții cu cele mai mari creșteri la educație, sănătate și dezvoltare

  1. Cum se va mari bugetul daca la ANAF, la Vama, acelasi sistem corupt ocroteste clientii politici, firmele straine, contrabandistii, evazionistii. Politicienii stiu dar nu fac nimic pentru ca si ei profita. Iar se vor face imprumuturi de miliarde de euro de catre Guvern. La noi in judet CJ imprumut de 80 milioane de lei, Primaria Botosani imprumut de 120 de milioane de lei. Informati cetatenii cum se vor plati aceste imprumuturi. Conform denuntatorului lui Buzatu de la Vaslui comisioanele la lucrarile de drumuri si de constructii de toate felurile sunt de 10%. Dar se cer si comisioane mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *