Două localităţi din Botoşani vor fi racordate la reţeaua de apă. S-a alocat un milion de euro

retea apa, lucrari, stiri, botosaniDouă localităţi din judeţul Botoşani vor fi racordate la reţeaua de apă, investiţie pentru care s-a alocat un milion de euro. Este vorba de satele Arborea și Stânca din comuna George Enescu, unde vor fi înfiinţate sisteme de alimentare cu apă în cadrul unui proiectul de investiţii finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Primăria din George Enescu a scos la licitaţie lucrarea de 4.956.860 lei (echivalentul a un milion de euro).

Principalele obiective urmărite de investiţia propusă sunt îmbunătățirea condițiilor de mediu, creșterea competitivității unor sectoare cu impact asupra mediului și îmbunătățirea calității vieții în mediul rural cu accent pe creșterea veniturilor din activități agricole, silvice și piscicole performante, extinderea serviciilor și utilităților publice, diversificarea activităților non-agricole și a spiritului antreprenorial. Prin prezentul obiectiv de investiție se propune înființarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă pentru satele Arborea și Stânca, ce va putea acoperi necesarul de apă la consumatorii din cele două sate în proporție de 80 ÷ 90 % din totalul consumatorilor, având în vedere faptul că România și-a asumat angajamentul îmbunătățirii calității serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, vizând îndeosebi pe creșterea calității și protecției mediului, în vederea asigurării conformării la prevederile acquis-ului comunitar al Uniunii Europene„, susţin reprezentanţii Primăriie George Enescu în caietul de sarcini.

Aceştia mai precizează că „se impune realizarea unui sistem integrat de alimentare cu apă capabil să asigure nevoile de apă gospodărești, publice și pentru combaterea incendiilor, în condiții igienico – sanitare corespunzătoare pentru cele două sate”.

Oportunitatea investiţiei este justificată prin accesul la investiţie a locuitorilor si a obiectivelor social – administrative din localitate şi prin perspectiva dezvoltării economice şi sociale mai bune a localităţii după realizarea investiţiei. Alimentarea cu apă în sistem centralizat în comuna George Enescu va determina creşterea gradului de confort şi de sănătate al localnicilor, creşterea nivelului de trai al acestora, creşterea atractivităţii comunei pentru investitori şi o protecţie mai bună a mediului.

Durata contractului este de 35 de luni de la constituirea garanției de bună execuție a contractului și emiterii ordinului de începere a lucrărilor la care se adaugă perioada de garanţie a lucrărilor (notificare a defectelor) de minim 36 de luni (se va stabili în funcție de ofertă). Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Două persoane puse în libertate după arestările de la Spitalul Judeţean Botoşani. Alte opt vor petrece sărbătorile de iarnă după gratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *