S-a decis desființarea societății Locativa. Proiectul, votat de consilierii locali. „Locativa a vândut apartamente în Centrul vechi, fără să întrebe Consiliul Local, cu 10.000 de euro, pentru o suprafață de 70 mp”

Proiectul privind desființarea societății Locativa a primit votul consilierilor locali, astfel că încep demersurile pentru dizolvarea și radierea societății. Un număr de 12 consilieri au votat pentru, nouă împotrivă și un consilier s-a abținut de la vot.

De asemenea, directorul Locativa, Cătălin Flutur, nu a votat acest proiect de hotărâre. Astfel că proiectul de hotărâre a trecut, iar  consilierii locali Marius Rogojinschi și Silvia Diaconu vor convoca Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, pentru a pune în aplicare aceste prevederi, respectiv aprobarea demersurilor necesare pentru demararea procedurii de dizolvare și lichidare.

Fostul primar Cătălin Flutur, director al Locativa, a declarat, în cadrul ședinței, la care au fost prezenți și angajații Locativa, că acestora „nu le vor tihni sărbătorile” și că această decizie ar fi putut fi luată după sărbători sau în urmă cu un an, doi, nu când se apropie campania electorală.

La rândul său, primarul Cosmin Andrei a declarat că această decizie de a desființa Locativa a fost luată ca urmare a situației financiare a acesteia, de teamă să nu ajungă o problemă cum a fost Termica SA.

„Locativa a vândut apartamente în Centrul vechi fără să întrebe Consiliul Local, proprietarul acestor apartamente, cu 10.000 de euro, pentru o suprafață de 70 mp. Vi se pare firesc?”, a spus Cosmin Andrei.

Edilul susține că patrimoniul municipiului Botoșani trebuie gestionat, „dar nu cu atâția oameni câți sunt la Locativa, oameni care au venit cu prețurile de vânzare ale locuințelor ANL schimbate de șapte ori”.

Mai mult, potrivit acestuia, oamenii s-au plâns că se simt umiliți de atitudinea unora dintre angajații Locativa atunci când anual își reînnoiesc contractele.

La rândul său, Cătălin Flutur spune că a administrat perfect societatea, iar primarul spune „adevăruri trunchiate”.

Argumentele acestea sunt spuse doar pentru presă și este o încercare jenantă de a te scuza, absolut jenantă, domnule primar!”, a adăugat Flutur.

2 thoughts on “S-a decis desființarea societății Locativa. Proiectul, votat de consilierii locali. „Locativa a vândut apartamente în Centrul vechi, fără să întrebe Consiliul Local, cu 10.000 de euro, pentru o suprafață de 70 mp”

  1. De 20 de ani Locativa vinde spatii si locuinte. Acum gata vrem sa devenim eficenti. Dar toata primaria si societatile apartinatoare Modern Calor, Termica, Eltrans, Urban Serv functioneaza rau. La conducere au fost pusi oameni care nu au mai lucrat in domeniu care n-au mai condus nimic inainte . Dar le spunem profesionisti. Se intentioneaza investitii mari pentru sistemul de termoficare aflat in boala incurabila. Dar pe acolo se obtin mari fonduri europene, se ruleaza zeci de milioane de euro, se primesc subventii, se iau comisioane.

    1. DNA trebuie sesizat pentru aceste aspecte, cum să vinzi ap de 70 mp cu 10000 euro?? pretul real este la 60.000 euro DNA se poate sesiza din oficiu, dar stai șefii lor sunt numiți politic! părtași la jefuirea banului public..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *