Urmează un weekend cu frig în România! Zonele afectate de ninsori

Vremea se schimbă din nou în România. După câteva zile cu temperaturi de primăvară, vine din nou frigul. Săptămâna se încheie cu o răcire, însoțită de ploi și ninsori în unele regiuni. Aerul rece nu va poposi însă prea mult timp pe meleagurile noastre, iar Crăciunul pare să aducă mai degrabă temperaturi de primăvară.

O zonă de presiune atmosferică scăzută va cuprinde zone extinse din nordul, centrul și estul Europei de la mijlocul acestei săptămâni, în timp ce anticiclonul responsabil pentru vremea calmă din ultimele zile se va retrage spre vest.

Această depresiune va afecta și România, în special regiunile intracarpatice, aducând un aer ceva mai rece dinspre nord-vest, dar și precipitații abundente în unele zone și intensificări ale vântului.

Ploile și ninsorile vor începe de joi seara în nord-vestul țării și vor continua, cu intermitențe, și în weekend. În zonele de munte, mai ales în nordul și vestul Carpaților Orientali, în Munții Apuseni și în vestul Carpaților Meridionali, va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă, cu grosimi ce vor depăși, local, 30 – 50 cm.

În zonele joase de relief, precipitațiile vor fi mult mai slabe cantitativ. La câmpie vor predomina ploile, în timp ce în zonele de deal și podiș din Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și, izolat în rest, vor fi și intervale cu lapoviță și ninsoare, scrie meteoradar.ro.

Vremea se încălzește de Crăciun

După câteva zile mai reci, un aer mai blând va pătrunde din nou dinspre Atlantic. Încălzirea se va suprapune chiar cu perioada Crăciunului, iar prognozele actuale indică maxime de până la 14 – 16 grade în unele regiuni.

Conform modelelor meteorologice, cel mai cald va fi în sudul și estul țării, în timp ce în nord și centrul va fi un pic mai răcoare. Totuși, temperaturile vor fi peste media climatologică aproape în toată țara.

O tendință de răcire se întrevede pe la mijlocul săptămânii viitoare. Totuși, tiparul general de circulație atmosferică rămâne momentan același, iar în aceste condiții orice episod mai rece va fi de scurtă durată, potrivit Antena 3 CNN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *