Sală de sport inaugurată într-o localitate din Botoşani. A fost finalizată în nouă luni

O sală de sport icu o tribună de 102 de locuri a fost inaugurată, marţi, într-o localitate din Botoşani. Este vorba de sala de sport din localitatea Iacobeni- comuna Dângeni, care a fost construită de societatea comercială Simion Tehnoconstruct SRL Botoşani, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii

Lucrarea a început în luna martie a acestui an şi a fost finalizată într-un termen de nouă luni.

„Astăzi, 19.12.2023 a avut loc recepția la Sala de sport din comuna Dângeni, construcția a început în Martie 2023 fiind finalizată cu succes și în termen de Simion Tehnoconstruct, într-un mod ireproșabil. Copii din comuna noastră vor beneficia de o sală de sport modernă cu toate utilitățile„, a transmis public primarul din Dângeni, Claudiu Ilaş.

Detalii tehnice

Sala de sport este dimensionata pentru suprafata sportiva – joc basket, tenis, volei, cu suprafata de garda aferenta fiecarui sport in parte.

Terenul de sport este situat la cota intrarii si este accesibil prin vestiare sau prin legatura directa cu zona de foyer.

Terenul de sport este dotat cu cosuri de basket fixe, cu brat mobil, prinse de structura.

De asemenea s-a pus la dispozitie suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a portilor pentru practicarea minifotbalului.

Suprafetele vitrate din jurul suprafetei sportive sunt protejate cu plasa sportiva de protectie, prinsa de structura de rezistenta.

Zona de primire este dotata cu o usa rotativa ce va avea rolul de tampon termic. In zona de primire este accesata scara spre cota supantei.

Sala este dotata cu o baterie de vestiare (separate pe sexe/ echipe) dotate cu dusuri si grupuri sanitare. De asemenea se vor realiza vestiare pentru profesori/ arbitrii si un cabinet de prim ajutor.

Vestiarul de profesor/ arbitru va fi dotat cu dus propriu.

Tribuna propusa este realizata din structura de beton monolit si este prevazuta cu scaune individuale. Scaunele sunt realizate din polietilena copolimerizata colorata in masa, au clasa de reactivitate la foc 1 si au fixari ascunse cu suruburi amplasate in sezut, mascate cu capace clipsate la fata cu sezutul.

Capacitatea tribunei este de 102 de persoane.

Centrala de ventilatie este in sistem rooftop.

Inchiderile exterioare sunt realizate din panouri termoizolante tip sandwich. Peretii interiori din zona spatiului sportiv si cei din interiorul vestiarelor, grupurilor sanitare, cabinetului de prim ajutor, spatiile tehnice au fost finisati cu lavabila de culoare alba, iar ce sunt orientati spre spatiile comune – foyer, zona tribunelor etc cu lavabila colorata in functie de locatie.

Sala de sport are pardoseala din covor sintetic modular, cu strat de absortie a scurilor, grosime de 12 mm, rezistent la abraziune si la impact si va avea prevazuta marcaje pentru baschet, volei si tenis de camp.

Vestiarele au pardoselile din covor PVC de 2-3 mm, antiseptice si antialunecare.

Constructia este dotata cu o instalatie de detectare si semnalizare a incendiilor. Instalatia automata de detectare si semnalizare a incendiilor va fi compusa din:
– echipament de control si semnalizare
– echipamente de alimentare cu energie electrica;
– elemente de detectie si avertizare
– declansatoare manuale;
– elemente de semnalizare acustica;
– elemente anexa.

Alimentarea cu apa rece a clădirii se va face de la reteaua publica.

Prepararea apei calde menajere pentru grupurile sanitare se va face cu ajutorul a doua vase acumulatoare tip puffer cu capacitatea de 1500 l fiecare si avand incorporate  boilere pentru preparare apa calda de consum cu capacitatea de 300 litri.
Acestea vor fi alimentate de la centrala termica cu functionare pe combustibil solid si de la panourile solare amplasate pe camera centralei termice. Aceste boilere vor fi cuprinse in proiectul de instalatii termice. Aceste echipamente sunt amplasate în camera centralei termice.

Instalatii termo ventilatii
– instalatii de incalzire cu corpuri statice in zonele anexe, vestiare si sala de sport.
– instalatii ventilare pentru sala de sport realizate din tubulatura rectangulara izolata tip ALP la care sunt racordate tubulaturi circulare textile cu admisie de aer proaspat in zona salii de sport si evacuare prin zona de vestiare si grupuri sanitare.
– centrala termica cu furnizare agent termic pentru: corpuri statice, perdeaua de aer cald de la intrare si centrala de tratare a aerului;

Instalatia de ventilare
Pentru realizarea conditiilor de confort interioare din punct de vedere al normelor igienicosanitare s-a proiectat o instalatie de ventilare compusa din asigurarea aerului proaspat necesar ocupantilor  si evacuarea mecanica a aerului viciat din grupurile sanitare, vestiare si de pe holuri.

 

În luna decembrie, alte trei săli de sport construite de firma Simion Tehnoconstruct SRL au fost inaugurate la Şcoala 10 din municipiul Suceava, la Şcoala de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi la Şcoala de agenţi de poliţie de la Câmpina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *