Schimbare importantă de astăzi, la eliberarea paşapoartelor pentru români. Anunţul făcut de DGP

Românii care cer eliberarea unui pașaport simplu electronic vor fi notificați prin SMS, începând de luni, despre ziua când pot să îl ridice, a anunțat Direcția Generală de Pașapoarte.

Astfel, începând cu 18.12.2023, cetățenii români care au solicitat eliberarea unui pașaport simplu electronic și la depunerea cererii de pașaport au furnizat un număr de telefon mobil înregistrat la unul dintre operatorii de telefonie mobilă din România, vor primi în momentul în care documentul de călătorie ajunge la ghișeu, un SMS cu următorul conținut: ,,Buna ziua! Pasaportul este la ghiseu, va puteti prezenta pentru ridicare! Daca nu sunteti destinatarul vizat, va rugam sa ignorati acest mesaj! DGPasapoarte.”

Mesajul va fi transmis către cetățeni doar în cazul în care, la depunerea cererii de eliberare a pașaportului simplu electronic, aceștia și-au exprimat în mod expres opțiunea cu privire la posibilitatea primirii unei notificări prin SMS. Solicitanții de pașaport simplu electronic care nu doresc furnizarea acestui serviciu au în continuare la dispoziție serviciul de verificare online a stadiului cererii de pașaport simplu electronic – STATUS PAȘAPORT, disponibil la adresa https://hub.mai.gov.ro/epas…/programari/verifica-pasaport/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *