De neimaginat! Un tânăr din Botoșani a vrut să își violeze propria mamă

Caz greu de imaginat înregistrat în județul Botoșani. Un tânăr a vrut să își violeze propria mamă, împreună cu care locuia. Grozăvia s-a produs în urmă cu câteva zile în comuna Ripiceni. Agresorul sexual are doar 33 de ani și este recidivist. El a rămas singur în locuință cu mama sa în vârstă de 51 de ani, iar, într-un moment în care și-a pierdut complet mințile, a vrut să profite de mama sa.

Femeia a reușit să scape și să anunțe și Poliția. Botoșăneanul a fost prins la scurt timp, fiind reținut. În cursul zilei de vineri, el a fost prezentat în fața instanței de judecată, însă magistrații de la Judecătoria Săveni au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia pentru tentativă de viol.

Singura măsură dispusă în cazul său este cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, acestuia i s-a impus să nu revină în locuinţa familiei, să nu se apropie de mama sa.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 227 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în dosarul nr. 1406/P/2023. În temeiul art. 227 alin. 2 Cod proc. penală, art. 203 alin. 4 lit. b Cod proc. penală, art. 215 Cod proc penală şi art. 215 ind. 1 Cod proc. penală, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Costîn Victor, …, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la viol”, faptă prev. si ped. de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 218 alin. 1 şi 3 lit. b Cod penal, pe o perioadă de 60 de zile, respectiv, de la data de 15.12.2023 până la data de 12.02.2024, inclusiv. În temeiul art. 227 alin. 1 Cod proc. penală dispune punerea în libertate a inculpatului Costîn Victor. În baza art. 215 alin. 1, 2 Cod procedură penală, pe durata cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Postul de Poliţie Ripiceni, jud. Botoşani, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; – să nu depăşească limita teritorială a ţării România, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; – să nu revină în locuinţa familiei, să nu se apropie de persoana vătămată Zănoagă Lucreţia şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoana vătămată Zănoagă Lucreţia şi nici cu martorii Bernat Dumitru şi Costîn Marian. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Desemnează ca organ de supraveghere Postul de Poliţie Ripiceni – Secţia de Poliţie Rurală nr. 10 Ştefăneşti, judeţul Botoşani. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului, în sumă de 340 lei (av. Aştefănesei Diana,conform delegaţiei emise de Baroul Botoşani), se va achita către Baroul Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15.12.2023, ora 17.12, în prezenţa inculpatului, a avocatului din oficiu al inculpatului şi a reprezentantului parchetului.

Fosta directoare a Spitalului Botoșani ar fi strâns din şpagă bani de 5 garsoniere. Interceptări din dosarul angajărilor fictive de la spital: “Nu ştia cum să adune plicurile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *