Primăria Botoșani va acorda, în 2024, ajutoare de urgență pentru populație. În ce condiții se vor plăti și ce valori vor avea!

Primăria municipiului Botoșani va acorda, în 2024, mai multe tipuri de ajutoare de urgență pentru populație. Municipalitatea a decis să acorde populației un ajutor de urgență în valoare de 5.000 lei pentru familiile afectate de incendii, calamități naturale, cutremure, alunecari de teren, accidente casnice, epidemii și epizootii.

Banii vor fi plătiți din bugetul local pe baza unei anchete sociale făcute de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență sau Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, în baza procesului verbal de evaluare a pagubelor.

De asemenea, Primăria Botoșani va acorda un ajutor de maxim 10.000 lei pentru repatrierea rămășițelor pământești ale cetățenilor români cu ultimul domiciliu pe raza municipiului Botoșani, care au decedat in afara granițelor țării.

Suma va fi acordată numai dacă ancheta socială privind situația materială a familiei solicitante constată că media venitului net per membru de familie, în ultimele șase luni, anterioare producerii evenimentului, este mai mică decât valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR) multiplicată cu 2,5 și dacă ajutorul de urgență se solicită pentru repatrierea rămășițelor pământești ale unei rude de gradul I sau II.

Tristețe într-o familie din Botoșani, în Ajun de Crăciun! Un bebeluș de șase luni, preluat de elicopterul SMURD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *