Cele mai moderne stadioane din România

foto: Mario Klassen / unsplash.com

România nu trece printr-o perioadă prea bună din punct de vedere fotbalistic. Echipele de club obțin rezultate modeste în competițiile internaționale, iar echipa națională a reușit să se califice, după opt ani, la Campionatul European din Germania, după o evoluție modestă în preliminarii.

În schimb, România începe să prospere la stadioane noi. În 10 ani au fost construite 11 stadioane, iar în următorii ani se preconizează că vor fi construite alte 6 stadioane. Pe lista se află și Stadionul Municipal din Botoșani, iar lucrările de modernizare ar trebui să înceapă în 2024.

Însă, cu certitudine, oamenii pasionați de fotbal continuă să iubească sportul rege, mergând pe stadioane și susținând echipa favorită. Iar acest obicei se vede și la casele de pariuri unde tot mai mulți pasionați de fotbal aleg să-și încerce norocul pe meciurile din campionatul intern. Vizitați https://promopariuri.ro/ pentru mai multe informații despre pariuri și evenimente fotbalistice.

Revenind la stadioanele din România, mai jos aveți un top al celor mai mari și moderne stadioane după numărul de locuri.

Arena Naţională – București

Cel mai mare stadion din România se află la București. Este vorba de Arena Națională, a cărei construcţie a fost finalizată în 2011, și are 55600 de locuri. Investiţia a ajuns la circa 200 mil. euro.

Stadionul Steaua – București

Stadionul Steaua a fost construit de la zero, pe locul fostului stadion, iar construcția a fost finalizată în 2021. Are 31254 de locuri, fiind unul dintre cele mai mari din România.

Stadionul Ion Oblemenco – Craiova

Inaugurat în 2017, Stadionul Ion Oblemenco din Craiova este unul dintre cele mai moderne și mai mari stadioane din România. Are o capacitate de 30944 de locuri și a obținut de la UEFA categoria 4 (Elite).

Stadionul Cluj Arena

Stadionul Cluj Arena a fost inaugurat în 2011, iar de atunci și până în prezent se menține în topul stadioanelor elitiste din România. Are o capacitate de 30201 locuri și este popular inclusiv prin prisma celui mai mare festival de muzică din țară – Untold.

Stadionul Ilie Oana – Ploiești

Un alt stadion modern și clasificat de UEFA la cele mai înalte standarde este stadionul Ilie Oana din Ploiești. A fost reconstruit și inaugurat în 2011, iar capacitatea sa este de 15073 de locuri.

Pe lista celor mai noi și moderne stadioane regăsim și arenele: Stadionul Municipal Sibiu (12363 de locuri); Stadionul Giulești București (14047 locuri); Stadionul Francisc Neuman Arad ( 12584 de locuri); Stadionul Tudor Vladimirescu Tg. Jiu ( 12518 locuri).

Stadionul din Botoșani la fază de proiect

Și lucrurile nu se vor opri aici după cum arată noile proiecte. În următorii ani urmează ca alte 6 stadioane să fie construite la standarde înalte.

Se fac pași importanți pentru reconstruirea Stadionului Municipal Botoșani. În prezent, stadionul are o capacitate de aproximativ 7700 de locuri. Însă noua arenă ar putea avea până la 10 000 de locuri. Stadionul va avea toate locurile acoperite, cu confort sporit pentru spectatori și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Stadionul din Timișoara la fază de proiect

Se fac pași importanți pentru renovarea Stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara. La finalul lunii noiembrie, s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru noua arenă de pe Bega. Se estimează că noul stadion va avea aproximativ 32000 de locuri, ceea ce ar putea să-l claseze în topul celor mai mari stadioane din România.

Hunedoara, Târgoviște, Pitești, Oradea, Constanța sau Brașov au în plan să construiască noi stadioane moderne și cu capacități ce variază de la 12000 la 18 000 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *