Lider de sindicat, despre spaga pentru angajare de la Spitalul Județean Botoșani: „Nu îmi vine a crede că s-a întâmplat la Spitalul Județean așa ceva. Totul mi se părea legal. Și dacă este o înscenare…”

Liderul de sindicat Lia Temciuc susține că această situație în care se află Spitalul Județean este o lovitură de imagine uriașă, dar cei implicați trebuie să plătească. Liderul Sanitas susține că a fost observator la concursurile organizate de unitatea spitalicească, dar nu a sesizat niciun aranjament ilegal.

„Eu doar stăteam pe margine și vedeam”, a spus Temciuc.

Totodată, susține că cei implicați în aceste fărădelegi trebuie să dea socoteală pentru faptele lor.

„Cei care au fost implicați și au făcut să răspundă conform legii. Ca și imagine pentru Spitalul Județean Botoșani, nu doar că mă îngrijorează, mă îndurerează, acesta este cuvântul pe care vi-l pot spune. Este o durere ca asemenea lucruri să fie despre un spital județean. Nu îmi vine a crede că s-a întâmplat la Spitalul Județean așa ceva. Totul mi se părea legal, corect. Știu eu ce este în spate? Și dacă este doar o înscenare, eu nu mă pot pronunța. Sunt dezamăgită, sunt dărâmată”, a declarat liderul de sindicat.

Reamintim că zece persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar una a fost pusă sub control judiciar în urma perchezițiilor care au avut loc la Spitalul Județean Botoșani. Cu toții sunt implicați într-o „caracatiță” infracțională prin care s-au luat bijuterii, ceasuri de lux, dar și sume uriașe de bani pentru anumite funcții în cadrul unității spitalicești.

Zece persoane arestate preventiv în dosarul șpăgii de la Spitalul Județean din Botoșani. O singură persoană reținută de procurori scapă de arestare

 

 

9 thoughts on “Lider de sindicat, despre spaga pentru angajare de la Spitalul Județean Botoșani: „Nu îmi vine a crede că s-a întâmplat la Spitalul Județean așa ceva. Totul mi se părea legal. Și dacă este o înscenare…”

  1. Sa mori de ras, nu alta !!! Auzi la ea !!! Nu ii vine sa creada ! Pai … peste tot, in Romania, la bugetari, angajarile se fac DOAR DACA COTIZEZI !!!

  2. Ești penibila, d-na lider de sindicat. Sa mori tu ca nu știai de șpăgile la angajare! Cred ca dacă te scutura și pe tine un pic, ne minunam cu toții ce iese.

  3. Nu există legea „omerta – a tăcerii”, despre locurile de muncă care se obțin prin mită, stiu toți dar „tac” – până si la mafie există lucruri care se afla până la urmă – tac pentrucă, daca se află intra la „dare de mită, așa cum intră la luare de mită cei care iau !. De știut știau toți dar se mergea in virtutea inerției, generată de nevoia unui loc de muncă. Știau si sindicatele, sa nu facă acum pe „fetițele virgine – scuze pentru comparație – ca si ele intrau in legea inerției, isi primeau cotizatia de sindicat de la mai mulți ….. Din păcate, Romania a ajuns sa fie condusă de șobolani, sobolanii, acționează „in subteran și murdar”, românii, ar trebui sa taxeze la alegeri astea …

  4. La toate spitalele e la fel. Toata lumea din sistem stie.Daca vrei sa lucrezi in spital si te apuci sa-i denunti, in cel mai bun caz e sacrificat un functionar marunt dar tu nu mai intri in sistem veci… Chiar ei,unii liderii de sindicat isi iau partea pentru ca recomanda doritorii si ii conecteaza cu cei care fac angajarile. E hilar nu s-a inventat la Botosani roata. Si acuma ce sa vezi, presa e socata. Pe bune?

  5. ei da, chiar nu știa despre aceste ilegalități, prezente în aproape fiecare unitate de profil din România? sa fim serioși!

  6. Hai fas de aici ca nu știai și nu știi. Stai ca iti vine și ție rândul. Câte rude ai băgat tu în spitalele din Botosani? Câte manevre ai făcut cu angajații și stai ca te ajung blestemele celor ce au plâns din cauza ta. Divinitatea își ia tribut și vei plati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *