Se suspendă toate procesele la instanțele din Botoșani. Judecătorii vor soluționa doar cauzele urgente

Magistrații Tribunalului Botoșani, dar și ai instanțelor din subordinea acestuia, au decis, joi, să intre în grevă pe termen nelimitat, începând cu data de 15 decembrie. Judecătorii nu suspenda toate cauzele, cu excepția celor care constituie, potrivit legii, urgențe.

„Măsura stabilită prin Hotărârea Adunării Generale nr. 10/2023 este o consecință a publicării proiectului de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene”, informează Tribunalul Botoșani.

La rândul său, Adunarea Generală a Judecătorilor de la Judecătoria Botoșani a decis reluarea firmelor de protest suspendate pe 4 septembrie. Astfel, începând de vineri, 15 decembrie, va fi amânată judecarea cauzelor, cu excepția celor cu caracter foarte urgent. Măsura este adoptată pe termen nelimitat.

La Secția penală se vor judeca cauzele în care sunt luate măsuri preventive, cererile de redeschidere a procesului penal, cererile de amânare sau întrerupere a pedepsei, cererile de liberare condiționată, contestațiile la executare, intervenirea unei legi penale noi, cauzele cu inculpați minori și cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertați.

La Secția civilă se vor judeca doar cauzele privind suspendarea executării silite, suspendarea provizorie a executării silite, punerea sub interdicție, consiliere judiciară, tutelă specială, înlocuire tutore, ridicare măsuri ocrotire, încuviințare mandat ocrotire, curatelă, tutelă, internarea medicală involuntară, ordin de protecție, ordonanță președințială, poprire asiguratorie, sechestru asigurator, sechestru judiciar, asigurare dovezi, situație juridică minor, încuviințare executare silită.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au decis, joi, în cadrul Adunării Generale a Procurorilor „suspendarea activității pe termen nelimitat, în semn de protest, începând cu data de 15.12.2023, cu excepția cauzelor și a situațiilor care reclamă urgență”.

Ele sunt persoanele reținute de DNA în urma perchezițiilor de la Botoșani! Mită de 65.000 euro pentru angajări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *