Anunț de presă! Începe demararea proiectului „Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Comuna Todireni, Judetul Botosani”

 

 

 

„Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Comuna Todireni, Judetul Botosani”, cod F-PNRR-Dotari-2023-1899

 Comuna Todireni, anunta demararea proiectului „Asigurarea participarii la un proces educational de calitate, modern si incluziv prin dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Comuna Todireni, Judetul Botosani”, cod F-PNRR-Dotari-2023-1899, proiect finantat de Uniunea Europeana – Urmatoarea Generatie UE, in cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare.

Proiectul este implementat de Comuna Todireni, in calitate de beneficiar si se deruleaza in intervalul 31.08.2023 – 31.12.2024.

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea participarii la un proces educational de calitate, relevant, modern si inclusiv, prin modernizarea infrastructurii educationale existente si respectiv a dotarilor aferente. Se va obtine astfel un nivel superior de rezilienta si adaptabilitate a sistemului educational, care sa corespunda cu nevoile prezente si viitoare ale pietei muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Imbunatatirea capacitatii institutiilor de invatamant din Comuna Todireni de a furniza un serviciu educational inalt calitativ prin dotarea corespunzatoare cu echipamente/mobilier/etc;
  • Cresterea gradului de relevanta a procesului educational;
  • Asigurarea unui mediu educational care sa incurajeze participarea la educatie si sa reduca riscul de abandon scolar;
  • Asigurarea transformarii digitale a scolilor si adaptarea acestora la standardele comunitare prin realizarea dotarilor corespunzatoare cu echipamente digitale relevante;
  • Asigurarea unui mediu educational inclusiv si nediscriminatoriu prin dotarea cu echipamente/mobilier relevant 

Proiectul vizeaza dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Comunei Todireni, dupa cum urmeaza:

  • 1 laborator de informatica dotat;
  • 27 sali de clasa dotate cu echipamente digitale pentru organizarea invatarii in mediul virtual;
  • 26 sali de clasa dotate cu mobilier si materiale didactice;
  • 1 laborator de stiinte respectiv laborator multidisciplinar dotat cu mobilier specific si material didactic;
  • 1 laborator de stiinte respectiv laborator multidisciplinar dotat cu echipamente digitale;
  • 1 cabinet scolar;
  • 1 atelier de practica dotat cu mobilier si materiale specifice.

Grupul țintă, direct influentat de activitatile proiectului, este format din elevii si cadrele didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si unitatile conexe eligible de pe raza Comunei Todireni.

Activitatile si respectiv achizitiile previzionate in cadrul proiectului contribuie in mod direct la obiectivele strategice de dezvoltare regionala, de inovare si specializare inteligenta. Astfel, echipamentele si dotarile realizate vor facilita un proces educational care sa conduca la dezvoltarea resurselor umane si respectiv a activitatilor extrascolare dedicate creativitatii si atitudinii inovative dar si dezvoltarii aptitudinilor pedagogice in invatamantul preuniversitar si familiarizarea cadrelor didactice cu noile trenduri si tehnologii relevante pentru domeniile Smart.

Investitiile realizate in cadrul proiectului vor influenta pozitiv grupul tinta prin:

  • Cresterea nivelului de atractivitate a intregului proces educational prin realizarea unor dotari cu echipamente/mobilier/etc;
  • Dotarea efectivului de profesori cu echipamentele necesare, moderne si relevante in asa fel incat sa fie asigurat un nivel optim de calitate a activitatii didactice;
  • Dotarea unitatilor de invatamant cu echipamente specifice si relevante inlesnirii procesului de invatare

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.977.612,37 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.661.859,14 lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de 315.753,23 lei.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeana – urmatoarea Generatie UE, in cadrul Planului Național de Reziliență și Redresare.

Date de contact: Simona HEMEN

Manager proiect

Telefon: 0760685309

E-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *