Ce mită se lua la Spitalul Județean Botoșani pentru un post de îngrijitor sau spălătoreasă

Procurorii DNA au destructurat o adevărată caracatiță infracțională din Spitalul Județean Botoșani, care facilita angajarea unor persoane pe anumite posturi contra unor bani, bijuterii sau ceasuri de lux. Sumele de bani solicitate creșteau de la an la an, după cum au concluzionat anchetatorii.

Faptele de corupție ar fi avut loc în perioada 2018-2023, în contextul fraudării unor concursuri de promovare/ocupare a unor posturi și al transferurilor de personal medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

Concret, în intervalul de timp menționat, cei anchetați de DNA ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la diverse persoane, inclusiv personal medical: bijuterii și sume de bani cuprinse între 8.000 – 15.000 de euro pentru un post de asistent medical.

În schimb, pentru un post de altă natură, cum ar fi: muncitor, îngrijitor, brancardier, spălatoreasă, ș.a., sume cuprinse între 2.000 – 5.000 de euro, cu precizarea că sumele de bani pretinse/oferite/remise/primite creșteau, în funcție de adaosul fiecărui intermediar participant la mecanismul infracțional.

În anul 2019, “costul” pentru ocuparea unui post de asistent ar fi fost de 8.000 de euro, în 2022 a crescut la 10.000 euro, iar în 2023 a ajuns la 15.000 euro, sume de bani necuantificate încă, bijuterii din aur, ceasuri de lux, pentru promovarea pe posturi de medic specialist, transferul personalului medical din cadrul altor unități medicale la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, aprobarea scoaterii la concurs a unor posturi.

Ele sunt persoanele reținute de DNA în urma perchezițiilor de la Botoșani! Mită de 65.000 euro pentru angajări

One thought on “Ce mită se lua la Spitalul Județean Botoșani pentru un post de îngrijitor sau spălătoreasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *