Activități distractive în familie la masa de sărbători

Se apropie sărbătorile, deci ce moment mai bun să vă gândiți la ce activități puteți face, dacă nu acum? În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale prin a vă prezenta câteva activități festive pe care le puteți face alături de cei dragi. Fie că optați pentru o seară relaxantă în familie, sau poate vă invitați prietenii la masa de Crăciun, aceste idei cu siguranță vor aduce râsete și voie bună în casă. Optând pentru una dintre aceste activități, nu numai că vă veți simți minunat dar vă veți și apropia de cei dragi, mai mult decât de obicei. Astfel, veți rămâne cu toții cu niște amintiri festive de neuitat. Să începem!

Cele mai interesante activități pe care le puteți face de sărbători sunt jocurile. Și nu orice fel de jocuri, ci jocurile de societate. De la cele competitive de economie până la cele relaxante precum lucrul manual, aveți o mulțime de posibilități. Însă noi, în continuare, ne vom concentra doar pe patru astfel de activități. Urmează să vă vorbim despre puzzle-urile festive, jocurile de economie și de formare a cuvintelor, dar și despre lucrul manual și cum puteți construi figurine de sezon. Astfel, vă veți uimi atât familia cât și prietenii, indiferent de vârstă.

  • Tipuri de jocuri pentru sărbători

Printre cele mai îndrăgite jocuri de societate cu tematică festivă se numără puzzle-urile. Deși acestea nu implică reguli sau diverse acțiuni de competiție, ele pot fi o alegere perfectă pentru masa de sărbători. Tot ce trebuie să faceți pentru a avea parte de o seară relaxantă este să alegeți o planșă de puzzle pe tema Crăciunului și să dați frâu liber imaginației, alături de cei dragi. Cu cât alegeți o planșă mai mare și mai complexă cu atât va fi nevoie de ajutorul mai multor persoane. Deci este o activitate potrivită pentru întregul grup de musafiri. Puzzle-urile nu numai că vă vor apropia de familie ci vă vor ajuta și să vă dezvoltați mental. Faptul că gândirea vă este pusă la încercare în moduri inventive este un plus când vine vorba de alegerea acestui joc. Așa că, aveți numai de câștigat. Iar după ce terminați de pus imaginea cap la cap, puteți chiar s-o înrămați, pentru a păstra intactă această amintire pe veci.

Următorul joc de societate ce merită menționat este cel de economie. Probabil că știți deja la ce tip de joc de referim, însă noi vă vom detalia pe larg ce înseamnă acesta. Veți dispune de o placă de joc pictată festiv cu semne ajutătoare, cărți de joc explicative și un zar norocos cu care îi puteți învinge pe toți. Tot ce aveți de făcut este să gândiți rațional pentru a putea cumpăra toate casele Moșului înaintea celorlați participanți. Și așa, veți avea parte de o seară plină de zâmbete și râsete.

Vă mai sărim în ajutor cu încă un joc demn de toate laudele. Printre cele mai apreciate jocuri festive se numără și jocurile de cuvinte, supranumite și scrabble. Pe o planșă tematică va trebui să lipiți literele aferente pentru a forma cuvinte din aria sărbătorilor. Puteți chiar să vă faceți propriile reguli, cum ar fi să scrieți numai „mâncăruri festive” sau „activități de iarnă” pe planșă. Și așa, vă veți pune mintea la contribuție alături de cei dragi, cât timp așteptați să fie gata friptura.

Și nu în ultimul rând, iată și a patra activitate pe care o puteți face la masa de sărbători. Deși nu poate fi categorisit drept joc, lucrul manual este și el o variantă demnă de luat în considerare. Pentru a aduce la viață diverse figurine festive, nu trebuie decât să pregătiți câteva planșe de carton colorat, lipici și niște foarfece cu care să vă puteți da frâu liber imaginației. Astfel, puteți obține fie decorațiuni haioase, fie globulețe și alte figurine de atârnat în brad. Lăsați-vă mintea și inima de copil să lucreze împreună pentru a forma cele mai frumoase piese handmade.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și căv-am inspirat în materie de jocuri de societate pentru sărbători. Dacă vă doriți să optați și pentru alte idei, nu ezitați să navigați mediul online. Tot ce vă rămâne de făcut este să pregătiți masa festivă, să vă gândiți la preparatele și băuturile pe care urmează să le serviți și să aranjați colțul de relaxare cu jocurile menționate de noi. Așa, cu siguranță veți da o petrece festivă de pomină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *