Marius Croitoru, explicaţii pentru dezastrul de la FC Botoşani

Marius Croitoru, fostul antrenor al celor de la FC Botoşani, a vorbit despre perioada dificilă de la începutul sezonului, după ce succesorul său, Dan Alexa, a acuzat probleme de lot la venirea sa.

Croitoru a dezvoltat subiectul alcătuirii lotului înainte de începutul sezonului, şi problema posibilităţilor financiare şi logistice la nivel de lot. Acesta îşi apără alegerile făcute şi consideră că mereu există loc de mai bine.

„Aveam câţiva jucători accidentaţi pe care puteam să-i trec pe foaie. Din cauza asta, nici nu am putut să fac transferuri, că dacă îi scoteam de pe foaie, îi scoteam definitiv. 

Pe cine să scot de pe foaie? Pe un Mailat, pe un Ţigănaşu, care a avut ruptură la coloană, jucători care au fost accidentaţi grav. Am făcut transferuri în limita posibilităţilor clubului, şi financiar, şi numeric. Sunt ferm convins că întotdeauna e loc de mai bine, dar fiecare antrenor îşi aduce jucătorii pe care îi consideră el.” a declarat Marius Croitoru, pentru orangesport.ro 

Succesorul său pe banca celor de la FC Botoşani, Dan Alexa, a dezvăluit problemele pe care le-a întâmpinat la instalarea pe banca echipei care ocupă ultimul loc în Superliga.

„Sigur că puteam face mai mult. Analizând situaţia, s-au făcut nişte greşeli, din punctul meu de vedere, mari în vară. S-a făcut un lot dezechilibrat din punct de vedere al poziţiilor. Când pui pe hârtie un lot este foarte important să găseşti un echilibru, la Botoşani a lipsit asta.

Foarte mulţi jucători străini, mulţi în afara listei. Automat apar foarte mult probleme în momentul în care ai cinci-şase jucători pe care nu poţi să îi foloseşti, dar trebuie să se antreneze.

S-au făcut nişte greşeli. Au anumiţi jucători foarte buni cu calităţi certe, din păcate pentru ei le-a lipsit şi şansa în multe momente.” a declarat Dan Alexa, la „Un Podcast„.

FC Botoşani este pe ultimul loc în Superliga, cu doar nouă puncte acumulate în 19 etape. FC Botoşani rămâne singura echipă fără victorie obţinută, în acest sezon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *