Elsaco Electronic a finalizat un nou proiect energetic, la Constanța

Marți, 12 decembrie 2023, a avut loc conferința de presă cu ocazia finalizării proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa 1”. Proiectul a fost implementat de asocierea formată din firmele Elsaco Electronic, Sicor și Fluid Development, iar valoarea acestuia a fost de 145.779.082,98 lei.

Prin această investiție s-au realizat: reabilitarea și modernizarea a 42.470,85 m traseu de conducte și breteaua de legătură dintre cele două magistrale dispuse pe b-dul 1 Mai și b-dul Alexandru Lăpușneanu, precum și înlocuirea de vane, cămine și dispozitivele de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.

Printre rezultatele proiectului se numără reducerea pierderilor de energie termică în rețelele de transport cu 42.311 Gcal/an (177,15 TJ/an) și reducerea emisiilor poluante produse de sistemul de încălzire urbană din municipiul Constanța, asigurându-se astfel creșterea eficienței energetice în întregul sistem.

“În toate proiectele pe care Elsaco Electronic le implementează urmărim creșterea eficienței energetice, reducerea amprentei de carbon și un impact pozitiv asupra mediului. Infrastructura termică modernă, realizată cu cele mai bune echipamente din domeniu, cu sisteme de detecție a pierderilor și sisteme de monitorizare și control înseamnă un sistem eficient energetic, cu pierderi mici și emisii poluante reduse. Astfel, populația beneficiază de servicii de calitate, asigurate prin intermediul unui sistem eficient. Elsaco oferă garanția unui partener serios și responsabil, având o experiență de peste 29 de ani, capabil să ofere soluții complete pentru orice tip de proiect energetic, hidroedilitar, irigații, automatizări și SCADA”, a declarat Lucian Șmadici, Manager Proiect în cadrul Elsaco Electronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *