Meteorologii au emis un nou Cod galben de ceață și burniță pentru mai multe localități din județul Botoșani

Meteorologii au emis un nou Cod galben de ceață însoțită de burniță pentru o parte din judeţul Botoșani și care este valabil până la ora 21:00.

Din această cauză, pe drumurile din Ungureni, Hudești, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Lunca, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Dângeni, Santa Mare, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Concești, Românești, Mitoc, Adășeni și Răuseni se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Fenomenul va fi asociat cu burniță sau fulguială, ce vor favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, conduceți prudent, reduceți viteza, folosiți sistemul de iluminare, măriți distanța dintre autovehicule, evitați orice manevră riscantă, iar dacă sunteți pietoni, fiți atenți la drum pentru a nu aluneca!, transmite ISU Botoșani/
Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *