Stadioanele de la EURO 2024

După 8 ani, România s-a calificat la un Campionat European de Fotbal. Pe 17 iunie 2024, va debuta EURO 2024 cu echipa României printre cele 24 de echipe calificate. Campionatul European de Fotbal 2024 se va desfășura în Germania, iar meciurile vor fi jucate pe 10 dintre cele mai mari stadioane din țară. Nouă dintre acestea au fost folosite și la Campionatul Mondial de Fotbal din 2006.

Cele 10 stadioane de la EURO 2024 vor fi în metropolele: Berlin, Köln, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Düsseldorf. Mai jos regăsiți radiografia acestor stadioane.

Fanii sportului rege își pot etala predicțiile la casele de pariuri, dar pentru o mai bună decizie, este recomandat să citiți recenzia fiecăreia. Iar acum să trecem la prezentarea stadioanelor.

Berlin – ”Olympia Stadion„

EURO 2024 va debuta la Berlin, pe unul dintre cele mai mari stadioane din țară și din Europa. ”Olympia Stadion„ are o capacitate de 70 000 de locuitori și este stadionul casă pentru Hertha Berlin. La Campionatul European de Fotbal, acest stadion va fi gazdă pentru 5 meciuri, dintre care trei din faza grupelor, unul din sferturi și finala din 14 iulie.

Koln – ”Koln Stadion”

Koln Stadion are o capacitate de 47 000 de locuri și este casa celor de la FC Koln. La EURO 2024, pe acest stadion vor fi disputate patru meciuri din faza grupelor și un meci în optimi. Stadionul este adaptabil la fotbal american, hochei pe gheață și concerte muzicale de mare anvergură.

Dortmund – ”BVB Dortmund”

Una dintre cele mai renumite arene din lume este BVB Dortmund, casa celor de la Borussia Dortmund. Stadionul are o capacitate de 66 000 de locuri, însă se face remarcat prin prisma tribunei galbene – ”Zidul Galben”. Stadionul a mai fost gazda finalei Cupei UEFA din 2001, care s-a desfășurat între Liverpool și Deportivo Alaves.

Dusseldorf – ”Dusseldorf Arena”

Casa celor de la Fortuna Dusseldorf este una dintre cele mai mici arene de la EURO 2024, cu o capacitate de doar 47 000 de locuri. De altfel, acesta este singurul stadion din lista de 10 care nu a avut meciul la Cupa Mondială din 2006.

Frankfurt – ”Frankfurt Arena”

Frankfurt Arena are o capacitate de 46 000 de locuri, dar se face remarcată prin faptul că a fost construită în 1925 și de atunci a fost doar modernizată. Pe durata EURO 2024, va găzdui patru meciuri din faza grupelor și un meci din optimi.

Gelsenkirchen – „AufSchalke Arena”

„AufSchalke Arena”, casa celor de la Schalke 04, poate găzdui până la 50 000 de fani ai fotbalului. Arena a fost inaugurată în 2001, iar în 2006 a fost martoră la sfertul de finală dintre Anglia și Portugalia. De menționat că beneficiază de stadion și acoperiș retractabile.

Hamburg – „Volksparkstadion”

Vestitul stadion „Volksparkstadion” din Hamburg a fost inaugurat în 1953, iar în anii 2000 a primit o modernizare semnificativă. În 2006 a găzduit meciuri de la Campionatul Mondial, iar în 2010 a găzduit finala Europa League, dintre Atletico Madrid și Fulham.

Leipzig – „RB Leipzig Stadion”

Inaugurat în 2004, stadionul din Leipzig este casa celor de la RB Leipzig și dispune de doar 42 000 de locuri. Cu toate că este unul dintre cele mai mici stadioane de la EURO 2024, acesta dispune de tehnologii de ultimă generație, inclusiv de acoperiș retractabil. În trecut a mai găzduit meciuri importante, cum ar fi cele de la Mondialul din 2006.

Munchen – Allianz Arena

Una dintre cele mai frumoase arene din Germania și Europa este Allianz Arena din Munchen. Casa celor de la Bayern München poate găzdui până la 67 000 de spectatori. Stadionul a fost inaugurat în 2005, iar în 2006 a putut găzdui meciuri de la Campionatul Mondial.

Stuttgart – Stuttgart Arena

Stuttgart Arena are o capacitate de 54 000 de locuri și este casa celor de la VFB Stuttgart. La EURO 2024 va fi martora la patru meciuri din faza grupelor și la un meci din sferturile de finală. Construită în 1993, arena a fost renovată și modernizată în mai multe etape.

Cu România calificată la EURO 2024, altfel așteptăm marele turneu fotbalistic. Ținând cont că selecționata României a picat într-o grupă considerată accesibilă, oare are șanse să treacă de faza grupelor? Voi ce credeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *