FOTO Firmă din Botoșani, amendată de Garda de Mediu cu 105.000 lei. Ce ilegalități a făcut!

O firmă din Botoșani a fost amendată de comisarii de la Garda de Mediu cu nu mai puțin de 105.000 lei. Este vorba de o societate care activează în domeniul extracției de pietre ornamentale și pietre pentru construcții, extracției pietrei calcaroase, gipsului, cretei și a ardeziei și a minereurilor, extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului, inclusiv în scopul amenajarii iazurilor piscicole.

Controlul a avut loc pe raza comunei Manoleasa, într-o locație în care firma respectivă ar fi urmat să deschidă o balastieră pe râul Prut. Societatea avea depusă documentația pentru autorizare, însă nu obținuse autorizația de mediu și de ape. Cu toate acestea, administratorul firmei a decis să exploateze zona.

Astfel, o echipă mixtă de control, formată din comisarii Gărzii de Mediu și reprezentanți ai reprezentanți ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, a verificat zona și a constatat că „operatorul economic a demarat activitățile de extracția pietrișului și nisipului fără a deține autorizație de mediu și autorizație de gospodărire a apelor”.

„Pe amplasament a fost identificat un excavator cu senile și cupă tip și un depozit temporar de agregate minerale. S-a identificat decopertarea unei zone de exploatare și depozitarea solului vegetal pe teren dat spre folosință conform contractului de locațiune, în imediata vecinătate a suprafeței exploatate. Pentru neconformitățile constatate comisarii de mediu au aplicat două sancțiuni principale în cuantum de 105.000 lei. Totodată s-a dispus măsura ”Se interzice funcționarea fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, conf art 14 din OUG 195/2005″, susțin reprezentanții Gărzii de Mediu.

Reacția fratelui Alexandrei Ivanov după ce medicul de gardă a fost concediat. „Nu vreau să par un om rău…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *