VIDEO Copiii pregătiți de botoșăneanca Ana Maria Bucșă cântă pentru întreaga țară „Crăciun fericit”. Piesa este scrisă de Cleopatra Stratan și Edward Sanda

Copiii pregătiți de botoșăneanca Ana Maria Bucșă cântă pentru întreaga țară „Crăciun fericit”. Piesa scrisă de Cleopatra Stratan și Edward Sanda se va auzi cu siguranță în toate casele românilor în aceste sărbători. Ana Maria a creat un grup de 30 de copii, cu vârste între șase și 16 ani, din Botoșani și Suceava, toți pregătiți în cadrul Academiei de Arte Modus Vivendi. Aceștia, însoțiți de Ana Maria Bucșă, vor fi prezenți, în aceste zile, la emisiuni importante de la televiziunile din țară, unde vor cânta pentru publicul larg. Spre exemplu, duminică, copiii vor participa la emisiunea „Neața” de la Antena1, în jurul orei 11.30, iar luni vor fi la Europa Fm de la ora 16.00. Vor fi prezenți apoi  la KanalD, dar și la alte posturi tv din țară.

„Piesa este compusă de Edward Sanda și Cleopatra Stratan. Noi am colaborat cu ei pentru proiectul ce l-am avut de 1 iunie și de atunci am legat așa o prietenie și ne-au compus acum piesa de Crăciun, pe care deja am lansat-o pe YouTube. Piesa este despre familie, despre magie, despre bucurie. Copiii care au filmat au premii naționale și internaționale la concursurile de profil”, ne-a mărturisit Ana Maria.

Ana Maria Bucșă este una dintre cele mai apreciate artiste din Botoșani. Absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, are nenumărate premii de la festivaluri și concursuri de muzică naționale și internaționale, inclusiv la Vocea României. De asemenea, botoșăneanca a reprezentant România la concertul de Crăciun de la Parlamentul European, în anul 2012.

Din dragoste pentru muzică, aceasta și-a deschis, acum trei ani, o academie unde sunt înscriși copilași inclusiv de la patru anișori. În prezent sunt peste 120 de cursanți, atât din Botoșani, cât și din Suceava, copii talentați, dornici să își descopere valențele muzicale.

„Pe lângă orele de canto și cursurile care sunt foarte valoroase pentru ei și informațiile pe care le dăm noi mai departe, Academia de Arte Modus Vivendi oferă proiectele acestea pe care nicio altă școală din zona noastră nu le face. Nu se fac genul acesta de proiecte, nu se fac genul de videoclipuri pentru Crăciun și alte videoclipuri, de exemplu proiectul cu mama, ședințele foto, dar și participarea la emisiunile de pe posturile naționale la care nu participă alții”, dezvăluie Ana Maria.

Pentru cei mici, academia devine ca o a doua familie pentru că pe lângă lecțiile de canto, aceștia leagă prietenii între ei și ajung să se dezvolte nu doar muzical, ci și personal. Mulți dintrei ei, după ce au început lecțiile de canto și au început să iasă pe scenă, au prins curaj, au mai multă încredere în ei, iar acest lucru se vede inclusiv în performanțele școlare, spune Ana Maria.

„Asta îmi doresc eu! Să aibă parte de toate experiențele acestea pentru că nu știu dacă toți o să ajungă vedete sau nu știu dacă toți o să parcurgă drumul acesta pe care l-am parcurs eu, însă îmi doresc ca pe viitor ei să poată vorbi îm fața unui public, să poată susține un interviu, sunt sigură că asta o să îi ajute în viață”, spune Ana Maria.

De-a lungul anilor, Ana Maria și copilașii pe care aceasta îi îndrumă prin tainele muzicii au colaborat cu artiști renumiți precum Aurelian Temișan, Luminița Anghel, Cezar Ouatu, Cleopatra Stratan și Edward Sanda, iar botoșăneanca pregătește în continuare surprize alături de vedete ale muzicii din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *