FOTO! Polițiștii botoșăneni au intensificat acțiunile, în perioada sărbătorilor de iarnă. Peste 100 de mașini verificate

Având în vedere perioada aglomerată prilejuită de apropierea sărbătorilor de iarnă, precum și condițiile meteorologice care pot favoriza producerea de evenimente rutiere nedorite,  polițiștii botoșăneni au intensificat activitățile de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, pe raza întregului județ se acționează zilnic pe arterele rutiere intens circulate cu autospeciale dotate cu aparate radar și etilotest, pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

La data de 7 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai subunităților de poliție au acționat în municipiul Dorohoi, precum și în comunelor arondate, pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 126 de persoane, au fost controlate peste 100 de autovehicule, iar 60 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, fără a fi înregistrate rezultate pozitive.

Totodată, în urma abaterilor la regimul rutier constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei, 56 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Reamintim, că viteza excesivă, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei și nu doar în aceste împrejurări, poate favoriza producerea de accidente rutiere.

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, vă recomandăm să adoptați o conduită preventivă în trafic, adaptată condițiilor de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *