Intervenții pe drumurile județene, din cauza zăpezii. Măsurile luate de autorități pentru prevenirea blocajelor

Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat, joi seară și un cursul nopții de joi spre vineri, în vederea asigurării viabilității drumurilor județene și pentru prevenirea apariției blocajelor în trafic.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Botoșani, pe drumurile județene au acționat un număr de 20 de utilaje de deszăpezire, reprezentând lame și răspânditoare, fiind folosite aproximativ 180 de tone material antiderapant. La acest moment toate tronsoanele de drum județean sunt deschise circulației pe ambele sensuri de mers, iar starea de viabilitate a drumurilor județene este monitorizată în permanență.

„Am acționat încă de la apariția primelor manifestări ale fenomenelor specifice iernii, pe toate cele patru zone de deszăpezire, punând accent pe drumurile cu un trafic intens. În condițiile meteo date, situația de pe drumurile județene este bună, nu s-au înregistrat situații care să pună în dificultate intervențiile drumarilor. În continuare toți șefii bazelor de deszăpezire patrulează și verifică starea drumurilor, fiecare bază este dotată cu absolut tot ce este nevoie, ceea ce va determina intervenții rapide și eficiente. Cu toate acestea, participanții la trafic trebuie să ia în considerare circulația în condiții de iarnă, să-și echipeze corespunzător autoturismele și să adapteze viteza la condițiile de trafic, conform legii”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Oficialii CJ recomandată șoferilor ca, înainte de a porni în călătorie, să se informeze cu privire la starea drumurilor apelând la Dispeceratul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, telefon 0231/510.792.

FOTO Cum s-a produs accidentul cu patru victime de aseară. O tânără este în stare gravă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *