Doctorița Mariana Pitrop, dată afară de la Maternitatea Botoșani. Comisia de disciplină a decis desfacerea contractului după cazul Alexandra Ivanov

Doctorița Mariana Pitrop a fost dată afară de la Maternitatea Botoșani. Comisa de disciplină a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a decis desfacerea contractului individual de muncă a medicului Mariana Pitrop, începând  cu 1 decembrie pe motiv că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, în cazul Alexandra Ivanov.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Comisa de disciplină a spitalului a mai anchetat, pe lângă medicul de gardă, și asistenta și infirmiera care au fost de gardă pe 18 august.

În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalul Județean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină a fost anchetat personalul medical care a desfășurat activitatea medicală în data de 18 august 2023 iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă și medicul  de gardă. În ceea ce privește doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce privește asistenta din garda de 18 august a primit sancțiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni iar în ceea ce privește medicul de gardă din 18 august, propunerea comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Salariul asistentei a fost diminuat cu 10% timp de trei luni. Decizia luată de Comisia de disciplină a Spitalului Județean i-a fost adusă la cunoștință medicului Mariana Pitrop, care de la moartea Alexandrei Ivanov s-a aflat în concediu de odihnă.

A fost o  anchetă administrativă. Pe partea medicală este o anchetă penală în curs de desfășurare. Activitatea desfășurată de doamna doctor în timpul gărzii în ceea ce privește regulamentul intern, fișa postului, procedurile, protocoalele nu au fost respectate”, a precizat Adăscăliției.

Membrii Comisiei de disciplină a spitalului, formată din medici specialiști, juristul spitalului și asistenți medicali au decis în unanimitate desfacerea contractului individual de muncă a doctoriței Mariana Pitrop. Decizia poate fi însă contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *