Top 7 sfaturi ca să-ți păstrezi echipamentul de măcelărie ca nou

Odată ce ai cumpărat echipamentul necesar pentru măcelăria ta, responsabilitatea în ceea ce privește starea bună a acestuia nu se oprește aici. Din contră, există un set de bune practici pentru a te asigura că vei putea folosi uneltele sau aparatele în formă maximă cât mai multă vreme. Astăzi vom trece împreună prin 7 sfaturi importante pentru acest scop.

Cum să ai grijă de echipamentul tău în 7 pași simpli

  1. Curățarea

Bineînțeles, primul și cel mai important sfat este să păstrezi curățenia în măcelărie. Știm, totul poate deveni murdar foarte rapid, însă e esențial să ștergi totul la timp. În caz contrar, murdăria poate afecta materialele din care sunt confecționate echipamentele tale, iar cu timpul se pot coroda, toci etc.

  1. Ungerea

Multe aparaturi au nevoie periodică de ungere ca să funcționeze, așa că nu omite acest pas. Fără o lubrifiere corectă, mecanismele le pot strica unele pe celelalte, ceea ce suntem siguri că nu îți dorești. 

  1. Verifică îmbinările

Adesea, primele locuri unde apar probleme cu un echipament sunt îmbinările. Fie că au balamale sau alt sistem de închidere sau glisare, verifică orice șuruburi, cuie și alte părți ca să fie în stare bună. Strânge piulițele dacă este cazul, înșurubează sau bate cuiele mai mult la locul lor. Pentru îmbinări de calitate și materiale de top, recomandarea noastră este să îți comanzi echipamente pentru măcelărie de la Lancom dacă vrei să ai parte de cele mai bune variante de pe piață. 

  1. Privește cu atenție

Poate suna evident, însă e important să inspectezi cu atenție echipamentele. Dacă le-ai cumpărat noi, cu siguranță mai ții minte cum arătau, așa că periodic efectuează o inspecție minuțioasă a lor. Observă unde apar zgârieturi, fisuri, adâncituri, deoarece acestea pot fi viitoarele surse de probleme.

  1. Ascute cuțitele

Fie că vorbim despre cuțitele pe care le ții în mână sau despre componentele aparaturilor, asigură-te că toate lamele sunt bine ascuțite. Ține cont că pentru unele va trebui să repeți această operațiune mai des, dat fiind că se tocesc mai repede.

  1. Respectă instrucțiunile de spălare

Deși poate fi foarte tentant să arunci în mașina de spălat vase orice părți sau unelte care încap în ea, mai gândește-te. Verifică întotdeauna manualul de utilizare pentru a vedea dacă este în regulă să faci asta, deoarece nu toate materialele suportă acest tip de spălare și riști să deteriorezi echipamentul.

  1. Depozitează adecvat

Un alt aspect important este modul în care depozitezi aparaturile și uneltele. Din nou, instrucțiunile de utilizare sunt prietenul tău cel mai bun! Respectă recomandările producătorului în ceea ce privește umiditatea, temperatura și alte condiții de depozitare pentru a te bucura cât mai mult de echipamentele tale.

Așadar, urmează aceste sfaturi simple dacă dorești să prelungești durata de viață a mașinilor și aparaturilor din măcelăria ta. Nu sunt greu de urmat, iar dacă le respecți constant vei vedea beneficiile în timp. Mai mult, vei reduce din costurile pe care le-ai fi avut cu trimiterea lor în service sau chiar cu achiziționarea unora noi în cazul în care cele vechi se strică.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *