Un bărbat a rămas fără 9.000 de euro din contul său bancar. Cum au reușit să îl păcălească hoții

Un bărbat a rămas fără 9.000 de euro din contul său bancar după ce a devenit victima unor hoți. El a mers, marți, la Poliţia Municipiului Fălticeni pentru a sesiza dispariția banilor.

În aceeași zi, omul, din comuna suceveană Fântâna Mare, care are un cont în bancă, a primit un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată in valoare de 410.22RON este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive. Pentru anularea platii bărbatului i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparținut aparent unei unități bancare.

Întrucât nu avea nicio tranzacție realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar. Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare și codul CVV, precum și ultimele 6 cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de
aceste informații pentru a putea bloca tranzacția fictivă către agenția de pariuri sportive.

După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părții vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro.
„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, faptă prev. și ped.de art. 244 alin. (1) din Codul Penal, acces ilegal la un sistem informatic, faptă prev. și ped. de art. 360 alin. (1) și alin. (3) din Codul Penal și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, faptă prev. și ped. de art. 250 alin. (1) din Codul Penal”, precizează polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *