Top 3 modalități prin care să te menții în formă, chiar și pe timpul iernii

Iarna poate fi văzută ca pe o provocare ce stă în calea obținerii acelui corp sculptat la care visăm cu toții. Cu toate acestea, venirea frigului nu trebuie să te împiedice din a vrea să fii activ și din a mânca sănătos. Dat fiind faptul că se întunecă mai repede, iar diminețile încep mai târziu, tindem să ne cuibărim în casă, la căldură, preferabil și servind o masă nu tocmai sănătoasă, bogată în grăsimi. Ei bine, dacă vrei să lupți împotriva acestor dorințe care te trag în jos, descoperă în rândurile ce urmează cum poți să te menții în formă, chiar și pe durata iernii.

Iată 3 sfaturi pentru oricine vrea să-ți mențină sănătatea corpului, chiar și în sezonul rece:

  1.     Ai grijă la alimentație

Odată cu sosirea frigului, pot interveni anumite schimbări alimentare. Mulți cad în capcana consumului de multe calorii, grăsimi și alimente sărace în nutrienți esențiali. Cu toate acestea, pentru a rămâne în formă trebuie să reziști tentației și să-ți păstrezi o dietă echilibrată. Consumă alimente bogate în vitamine și antioxidanți precum fructele și legumele proaspete, iar apoi încearcă să limitezi aportul de alimente procesate și zaharuri adăugate. De asemenea, asigură-te că te hidratezi corespunzător, consumând apă, dar și ceaiuri pentru a-ți îmbunătăți rezistența împotriva răcelilor de sezon.

  1.     Fă sport în interior

Chiar dacă vremea nu mai e prea prietenoasă și zăpada acoperă străzile, nu este cazul să te impacientezi. Să știi că există numeroase modalități de a rămâne activ în interior, indiferent dacă vorbim despre o sală de sport sau despre confortul propriei locuințe. Dacă decizi să te antrenezi de acasă, trebuie să te asiguri că ai un echipament potrivit tipului tău de corp și de obiective pe care le ai. Investește într-o bandă de alergat de pe altex.ro, pentru a-ți fi mai ușor să faci cardio și să te încălzești înainte de orice antrenament. De asemenea, există o varietate de tutoriale online și aplicații care îți pot oferi antrenamente eficiente, adaptate spațiului tău și disponibilității de echipamente.

  1.     Explorează sporturile de iarnă

Chiar dacă afară este frig, acest lucru nu înseamnă că trebuie să stai doar în casă. Iarna are farmecul ei și te poți bucura din plin de magia sezonului ieșind pe pârtie. Schiatul, snowboarding-ul sau patinajul sunt câteva opțiuni excelente pentru a te menține activ și a profita, totodată, de aerului proaspăt. Echipează-te corespunzător și planifică un weekend la munte cu prietenii tăi. Chiar dacă nu vă faceți curaj să vă puneți schiurile în picioare, există numeroase trasee de drumeție numai bune de explorat pe timpul iernii. Cu toate acestea, nu uita cât de important este să te protejezi împotriva frigului și să te îmbraci adecvat pentru a evita expunerea excesivă la temperaturi scăzute.

Toate acestea fiind spuse, venirea frigului nu trebuie să fie un motiv pentru a nu-ți mai îngriji corpul. Fii atent la alimentația ta și practică mișcarea fizică și sportul atât în interior, cât și în exterior.

Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *