ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul anului. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024. Meteorologii prognozează precipitații abundente în primele două săptămâni din decembrie, apoi normale perioadei.

Meteorologii ANM au actualizat marți, 5 decembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până la 1 ianuarie 2024. Conform specialiștilor, în preajma Crăciunului, temperaturile vor fi peste cele obișnuite în această perioadă a anului.

Prognoza meteo 5 – 11 decembrie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 11 – 18 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 18 – 25 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Vremea 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, potrivit Observator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *