Sute de elevi din judeţul Botoşani ar putea întrerupe şcoala. Părinţii nu au bani să le plătească transportul

Sute de elevi din judeţul Botoşani ar putea întrerupe şcoala, pentru că părinţii nu au bani să le plătească transportul. Este vorba de zeci de elevi din zona de Nord a judeţului, care merg la liceele din Dorohoi. Firmele de transport care îi duc pe elevi de acasă la şcoală, dar şi de la şcoală spre casă le-au cerut bani părinţilor pentru serviciile prestate, motivând că autorităţile nu le-au decontat facturile.

„Eu sunt din Oroftiana și trebuie să dau aproape 500 lei mâine (marţi – nr) pe abonamentul fetei care face naveta la Regina Maria Dorohoi. Cei de la firmele de transport spun că nu li s-a decontat transportul elevilor de către Consiliul Județean și ca atare obligă elevi să plătească abonament pe luna decembrie. Fetița mea trebuie să ducă mâine 460 lei. Ştiu că firmele de transport sunt obligate printr-o ordonanță de urgență să asigure transport gratuit elevilor. De mâine, cine nu duce bani nu vor mai fi luați în mijloacele de transport”, spune disperat tatăl unei eleve.

Firma de transport se numeşte Rinflo şi asigură servicii pentru Liceul Regina Maria Dorohoi, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi şi Liceul „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni.

„Probabil o sa oprim copii acasă. Nu avem de unde scoate așa dintr-o dată aproape 500 lei”, a adăugat tatăl respectiv.

O situaţie similară a fost înregistrată şi în zona localităţile din apropierea municipiului Botoşani. Un părinte, care susţine că vorbeşte în numele copiilor din Draxini, Copălău, Flămânzi, Coşula, Buzieni, Coşuleni şi Băluşeni, s-a plâns că luni dimineaţă, la îmbarcarea într-un mijloc de transport al RVG copiilor li s-au cerut bani.

„Dimineaţă, când s-au dus la autocar, li s-a spus că nu urcă nimeni fără bani. Noi, părinţii care nu avem venit, suntem de la ţară, am ştiut că copiii merg gratuit. Acum li se spune că nu îi mai ia că nu li s-au dat banii. Face fiecare ce vrea în ţara asta? De unde bani. De la Draxini e 10 lei pentru 17 kilometri. El avea 10 lei să îşi ia un sandwich, să mănânce la şoală. Nici nu avea cu ce să se întoarcă de la Botoşani. Eu ce fac acum. Nu am un bani. de unde îi dau 20 de lei pe zi să se ducă la liceu. Este în clasa a XI-a. Nu poate să lipsească”, a spus un părinte din Draxini.

Bebeluş de doar o zi, din Botoşani, cu grave probleme de sănătate. Elicopterul SMURD a venit să îl preia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *