Noi locuri de joacă vor fi amenajate în municipiul Botoșani. Vezi zonele!

Primăria municipiului Botoșani va amenaja noi locuri de joacă. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, proiectul prevede „Amenajare locuri de joacă și terenuri de sport” și va fi susținut din buget local.

Astfel, vor fi amenajate: teren de joacă tematic (Ocean) și teren de sport multifuncțional pe strada Prunilor nr. 8; teren de joacă tematic (Speed Park) pe Calea Națională nr. 11; teren de joacă tematic (Medieval) pe strada Ștefan Luchian nr. 5; teren de joacă tematic (Pompieri) – Parc Sucevei; teren de sport tip street workout – Parcul Mihai Eminescu.

Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe astfel de terenuri și continuăm această practică. Avem în desfășurare un alt proiect cu sprijinul căruia, la începutul anului viitor, vom avea peste 10 spații de joacă modernizate și cu respectarea tuturor elementelor de siguranță”, spune primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Primăria Municipiului Botoșani a finalizat reabilitarea și modernizarea a două locuri de joacă în Parcul Tineretului și Aleea Gen. Gh. Avramescu nr. 43 și a înființat alte două spații destinate copiilor pe Aleea Gen. Gh. Avramescu nr. 70 și strada Barbu Lăzăreanu nr. 46.
Obiectivele menționate fac parte din proiectul cu finanțare europeană, „Înființarea a minim 2 terenuri de joacă și a unui teren de sport, precum și reabilitarea a minim 2 terenuri de joacă existente pe teritoriul SDL, inclusiv achiziționarea de mobilier urban specific”, depus în cadrul apelului Programului Operațional Regional (POR) Axa 9, lansat de Asociația GAL Botoșani pentru Viitor. Sprijinul financiar primit de autoritatea publică locală, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru modernizarea infrastructurii pentru copii a fost de 548.324 lei.
Spațiile de joacă au suprafețe cu covor din tartan și sunt dotate cu mobilier urban (bănci, coșuri, împrejmuiri teren de joacă). În cadrul proiectului va fi înființat și un teren de sport în Parcul Tineretului.

 

One thought on “Noi locuri de joacă vor fi amenajate în municipiul Botoșani. Vezi zonele!

  1. Dacă să lucrat în bătaie de joc ca in Parcul Eminescu, dacă tot firma de casa a primarului sau cheltuit banii publici pentru sifonati….rusine Primare banii dati la presă coruptă nu acoperă prejudiciul în fața cetățenilor botosaneni care te vor exclude de la lista de vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *