Bugetarii care vor avea salariul mai mare începând cu 1 ianuarie 2024! Se anunță majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei

Vești bune pentru bugetari! Anul viitor se anunță majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei.

După mai multe proteste din partea angajaților Caselor Naționale de Pensii Publice, care și-au exprimat dorința pentru salarii mai mari, se pare că acest lucru se va și întâmpla, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Majorările sunt planificate pentru a fi oficializate printr-o Ordonanță de Urgență, iar părțile implicate au stabilit ca pe data de 04 decembrie 2023 să aibă loc o nouă întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a finaliza detaliile actului normativ.

De asemenea, de precizat este că se anunță măriri cuprinse între 330 și 1.500 de lei, această majorare salarială reprezentând o etapă importantă în abordarea inechităților existente între salarizarea angajaților din Casele Județene de Pensii și cei ai Casei Naționale de Pensii Publice.

Inițiativa va rezolva o parte din revendicările angajaților și va suspenda greva

Pe data de 04 decembrie 2023 va avea loc o nouă întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru finalizarea detaliilor actului normativ pentru această inițiativă, care este considerată o rezolvare pentru o parte din revendicările angajaților, dar și o soluție privind suspendarea protestelor din această perioadă.

De asemenea, a fost transmis și un comunicat din partea Consiliului Național al Federației Sindicatelor, care anunță că se va menține transparența privind această inițiativă, pe tot parcursul procesului de negociere.

„Suspendarea grevei reflectă dorința noastră de a prioritiza soluțiile constructive și de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari. Apreciem înțelegerea manifestată de toate părțile, considerăm că societatea trebuie informată corect, în acord cu valorile și principiile care ne definesc ca organizație. Aceste dificultăți prezentate opiniei publice sunt aspecte pe care organizația noastră le cere a fi rezolvate pentru activitatea profesională, soluțiile identificate și aplicate conduc, în mod implicit, la îmbunătățirea timpului de răspuns la nevoile beneficiarilor noștri. Vom menține transparența pe parcursul procesului de negociere ”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Federației Sindicatelor, potrivit WOWbiz.ro care citeaza Agerpres

 

One thought on “Bugetarii care vor avea salariul mai mare începând cu 1 ianuarie 2024! Se anunță majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *