Românii care vor beneficia de un ajutor financiar de 1.500 de lei în 2024

Veste bună pentru românii care se confruntă cu o situație materială precară. Statul oferă 1500 de lei drept ajutor. Informaţia a fost confirmată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Programul Sprijin pentru România continuă în 2024. Milioane de români vor primi în continuare tichete de masă de la stat, dar și pachete de alimente, în funcție de situația lor financiară. Numărul beneficiarilor se estimează în jurul a 2,5 milioane.

La fel ca anul acesta, beneficiarii care îndeplinesc condițiile referitoare la venituri se vor bucura de mai multe tranșe de tichete sociale. Practic, se va păstra și anul viitor același program Sprijin pentru România pe bani europeni ca în 2023.

Cei aflați într-o situație și mai dificilă economic vor avea parte și de pachete cu alimente, nu doar vouchere pe care să le folosească la magazine sau pentru a-și achiziționa o masă caldă. La fel ca în prezent, după cum a explicat ministrul Adrian Câciu, bani se vor acorda la fiecare două luni pe format digital, un card de tichete. Fiecare rată va fi de 250 de lei.

Cine beneficiază de vouchere sociale în 2024

Condițiile de acordare pentru diferite burse și ajutoare sociale s-au actualizat în 2023, dar cele din spatele programului Sprijin pentru România vor rămâne neschimbate. Asta se traduce prin faptul că și anul viitor vor ajunge la românii care au venituri mai mici de 1.700 de lei. Familiile monoparentale și cele cu peste doi copii pot fi și ele eligibile, cu condiția să nu aibă un venit pe membru de familie mai mare de 675 de lei.

“Acest tip de sprijin va continua și în 2024 (voucherele de alimente – n.r.), la fel şi pachetele alimentare pentru cei care sunt la partea de venit minim de incluziune. Este acel ajutor pe care l-am anunțat deja, continuitatea tichetelor sociale pentru persoanele vulnerabile, cei 250 de lei o dată la două luni și pachetele cu alimente”, a anunțat ministrul Adrian Câciu, conform Antena 3 CNN care citeaza playtech.

 

One thought on “Românii care vor beneficia de un ajutor financiar de 1.500 de lei în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *