FOTO! Steagul Colegiului Național ”A.T. Laurian” a afost arborat, astăzi, de Ziua Națională a României

Steagul Colegiului Național ”A.T. Laurian” a afost arborat, astăzi, de Ziua Națională a României. Potrivit tradiției, steagul liceului, în culorile tricolorului, este arborat în zile de sărbătoare, potrivit directorului Colegiului Național ”A.T: Laurian” Botoșani, Ioan Onofrei.

La mulți ani, tuturor, de ziua noastră națională” Astăzi, împreunp cu cei mai buni elevi din clasa a Xi-a, conform tradiției, am arborat steagul liceului, pentru că este zi de sărbătoare”, a precizat Ioan Onofrei.

Steagul colegiului botoșănean, in culorile tricolorului, are pe avers un medalion cu chipul lui August Treboniu Laurian şi textul LICEUL LAURIAN DIN BOTOŞANI, FONDAT LA 1859- DONAT LICEULUI DE CĂTRE JUDEŢUL BOTOŞANI, iar pe verso stema regală, simbol oficial al Regatului Romaniei, la sfarşitul secolului al XIX-lea, şi text: FĂCUT SUB DOMNIA REGELUI CAROL I, MINISTRU AL INSTRUCŢIEI FIIND SC HARETU. La instalarea comunismului, au fost decupate, de pe steag, cu multă inconştienţă şi lipsă de respect faţă de valorile trecutului, stema regală şi, textul care aminteşte de Carol I şi ministrul Spiru Haret. Astăzi, originalul se păstrează in cabinetul directorilor iar o copie fidelă realizată va fi inălţată, doar in zile de sărbătoare –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *