FOTO & VIDEO Orăşelul din turtă dulce şi ciocolată. Căsuţe şi castele desprinse din poveşti, realizate de un cofetar din Botoşani

Un orăşel din turtă dulce şi ciocolată a fost realizat de un cofetar din Botoşani, pentru a face pe placul copiilor în luna sărbătorilor de iarnă. Florin Buhaciuc, care deţine laboratorul de cofetărie „J’adore choco”, a construit căsuţe şi castele desprinse din poveşti cu ajutorul celor mai dulci ingrediente.

Cofetarul din Botoşani a fost timp de cinci ani şef cofetar în Marea Britanie. Întors acasă de mai bine de şase ani şi-a deschis propria afacere şi caută metode dintre cele mai speciale de a-i atrage pe clienţi.

S-a inspirat de la alte mari laboratoare de cofetărie din Europa şi a făcut acest târg de turtă dulce şi ciocolată, despre care crede că este unic în România. Chiar dacă o lucrarea poate

„Văzând că este unic în ţară, am zis că ar trebui să ne bucurăm şi noi, în special copiii, de un astfel de orăşel, în apropiere de sărbătorilor de iarnă, Tuturor ne dă o stare de bine, iar copiilor cu atât mai mult. E un lucru inedit şi îţi dă acel spirit al Crăciunului”, a spus Florin Buhaciuc.

Acesta susţine că noile sale creaţii sunt comestibile 100%. Munca la ele durează de până la cinci luni.

„Sunt făcute din turtă dulce, pastă de zahăr, ciocolată. toate sunt lucrate manual, sunt făcute de la zero. Unele sunt făcute pentru a fio expuse, altele pot fi şi comandate de clienţi„, a adăugat cofetarul.

Castelele, Turnul Londrei, Turnul Eiffel, Arcul de Trimf, dar şi numeroasele căsuţe pot fi admirate până pe la jumătate lunii în cofetăria de pe calea Naţională, din apropierea mall-ului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *