FOTO! Ziua Națională a României, sărbătorită în mod inedit de către elevii și profesorii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani

Și în acest an Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani are ,,Suflet de român”. În ultimele zile ale lunii noiembrie 2023, așa cum este tradiția, elevii și profesorii coordonatori ai liceului au fost preocupați de o abordare inedită a sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Locul ales a fost tot terenul de sport al colegiului, dar momentele propuse i-a antrenenat pe toți elevii. Activitatea a debutat cu intonarea imnului României de către toți cei prezenți miercuri, 29 noiembrie 2023, în curtea colegiului.

Cei mai mulți elevi au format conturul simbolic al României. În mijloc, s-au aflat alți elevi care au facut un flash mob. Melodia aleasă a fost de inspirație populară iar participanții au purtat mănuși (vopsite de voluntari) în culorile drapelului României, roșii, galbene și albastre. Momentul s-a încheiat cu urarea ,,La mulți ani, România!” rostită în cor de toți cei prezenți. La eveniment a participat și Bogdan Suruciuc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

Sperăm ca imaginile surprinse să transmită atât bucuria apartenenței la o națiune liberă și independentă, cât și o dovadă în plus că patriotismul se manifestă ,,din suflet”. Prin intermediul proiectului ,,Suflet de român” 2023, ne dorim promovarea valorilor morale superioare, educarea copiilor și tinerilor în spiritul valorilor civice și naționale, precum și a încrederii că iubirea de țară este datorie față de propriul neam și față de noi înșine, transmit reprezentanții Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *