Manifestări în minivacanța de 1 Decembrie, la Botoșani. Efectivele de jandarmi, suplimentate

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele angrenate în misiunile de ordine și siguranță publică la manifestările cu participare numeroasă, prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, în cooperare cu efective de poliție, poliție locală și pompieri.

Pe 29 noiembrie, începând cu ora 16.30, jandarmii botoșăneni vor acționa pentru siguranța participanților la manifestarea ,,Neamul Românesc Întreg”, în comuna Vârful Câmpului, precum și la parada cu torțe din aceeași localitate, ce se va desfășura pe D.N. 29A.

Cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, jandarmii vor acorda atenția cuvenită zonelor din apropierea lăcașurilor de cult, pentru ca liniștea specifică manifestărilor religioase să nu fie tulburată de producerea unor incidente nedorite.

La Ziua Națională a României, efectivele de jandarmerie, împreună cu partenerii instituționali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor participa cu forțe și mijloace la manifestările comemorative și spectacolele organizate în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și în orașele Darabani și Săveni, precum și la prezentările tehnicii din dotare.

Sâmbătă, jandarmii botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, pe timpul desfășurării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la meciul de fotbal din Liga I, disputat de echipele F.C.Botoșani și F.C. Rapid București, începând cu ora 17.00.

Nu în ultimul rând, jandarmii vor acționa zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, independent sau în cooperare cu efective de poliție, și vor interveni la apelurile făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, iar structurile de pază și protecție instituțională vor intensifica măsurile de supraveghere a celor 18 obiective din competență, precum și a zonelor din apropierea acestora, în vederea identificării unor posibile fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice și luării măsurilor legale, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *