FOTO & VIDEO Protest al angajaților Casei Județene de Pensii și ai Agenției de Plăți și Inspecție Socială Botoșani. „Așteptăm în stradă răspunsul Guvernului”

Angajații Casei Județene de Pensii Botoșani și ai Agenției de Plăți și Inspecție Socială Botoșani au ieșit, și miercuri după-amiază, în fața sediului celor două instituții pentru a protesta. Oamenii spun că nu vor pleca acasă până când vor primi un răspuns de la Guvern.

„Așteptăm în stradă răspunsul Guvernului”, spun oamenii.

Protestatarii au purtat aceleași pancarte cu mesajele ”Nu renunțăm! Și noi contăm!”, ”Suntem uniți, nu renunțăm!”. Asta în timp ce reprezentanții sindicatelor se află la negocieri cu reprezentanții Guvernului.

Angajații instituțiilor din Ministerul Muncii cer eliminarea inechităților salariale prin majorarea salariilor și condiții de muncă mai bune.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri”, transmit sindicaliștii.

Angajații celor două instituții cer să fie tratați cu respect și să se țină cont de revendicările lor.

„Ne exprimăm susținerea și în același timp, întărim faptul că nu vom renunța până ce revendicările noastre nu vor avea soluții. Ne dorim respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient”, transmit salariaţii din Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *