Părintele Constantin Necula, despre cazul Alexandrei Ivanov: Greșeala noastră este că generalizăm atât de amplu încât riscăm să ucidem adevărați ofițeri de stat major ai medicinei românești

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai apreciați slujitori ai Domnului, din România, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Mihai Morar, despre moartea Alexandrei Ivanov, mămica care s-a stins la 25 de ani, la maternitatea din Botoșani. El a povestit că a cunoscut-o pe Alexandra personal, la Iași, aceasta fiind lidera unei comunități de tineri credincioși din Botoșani.

„După o noapte cumplită de frig, de ură, de neputință într-un ATI, vin zorile și se lasă o liniște, semn că toți bolnavii respiră deodată, în același ritm și sunt bine. Noi, de afară, nu vedem asta, nu am văzut nici tulburarea, nici zdroaba medicilor. Vorbim de medici, nu de cazul Alexandrei de la Botoșani. Și eu mă numesc Alexandra! Nu numai că nu am aer, fetei aceleia îi datorez poate una dintre cele mai simpatice conferințe pe care am ține-o vreodată la Ieși. Era lider. Greșeala noastră este că generalizăm atât de amplu încât riscăm să ucidem adevărați ofițeri de stat major ai medicinei românești pentru trădarea a câte unui infanterist tâmpit. Alexandra a fost lidera creștină simpatică și puternică a unei comunități de tineri din Botoșani. Cum mergeam des la Iași, și prin părintele Nicodim ne cunoșteam foarte bine, la un moment dat am râs împreună după o conferință celebră, am vorbit moldovenește”, a declarat preotul Constantin Necula.

Părintele a mărturisit în cadrul podcastului că femeile sunt supuse la multă suferință atunci când nasc.

Să știi că n-avea Raiul aer și și-a chemat o doză de aer, asta e certitudinea mea. Mă gândesc la câtă suferință sunt supuse deseori femeile atunci când nasc și la câtă neputință asistăm atunci când nu putem altceva decât să ne punem în genunchi și să ne rugăm”, a mărturisit preotul.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decedat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *