ANAF va verifica toți românii care au în conturile de la bancă peste această sumă de bani! Se anunță amenzi și taxe enorme

Anul 2024 se anunță a fi unul destul de complicat din punct de vedere financiar. Din cauza deficitului de la bugetul de stat și a gradului ridicat de îndatorare a României, se va pune presiune mare pe inspectorii ANAF, care vor trebui să reducă evaziunea fiscală și să aducă sumele lipsă în trezoreria statului.

În acest context, anul 2024 va fi fără doar și poate unul extrem de bogat din punct de vedere al controalelor. Printre primii vizați sunt românii cu averi de peste 25 milioane de euro. Cei care au bunuri și active în România, dar în străinătate vor trebuie să le justifice sau în caz contrare se vor impune noi taxe și chiar amenzi de către inspectori.

ANAF va trimite notificări mai întâi

Conform Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, ANAF este obligată să estimeze averile românilor bogați, bazându-se pe modificările și completările din ultima vreme. Se subliniază faptul că nu vor scăpa nici cei care au proprietăți în străinătate.

ANAF va trimite notificări tuturor persoanelor fizice cu averi mari pentru a-și actualiza declarațiile de avere, o procedură care se realizează la un interval de trei ani. Ulterior, se va verifica dacă informațiile furnizate sunt corecte. Totul se întâmplă pentru ca bogații țării să-și plătească dările către stat.

ANAF va putea aplica tratamente fiscale alternative după riscurile identificate, ce pot consta în îndrumarea și facilitarea conformării fiscale voluntare. Apoi, sunt demarate programe de notificare pentru persoanele care trebuie să-și rezolve problemele de neconformare ce le-au fost depistate.

Sursa:news18.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *