Un bebeluș din Botoșani a ajuns la spital după ce a căzut din pat. Micuțul, operat de urgență

Un bebeluș dintr-o familie din județul Botoșani a ajuns la spital după ce a căzut din pat. Micuțul, de doar zece luni, a ajuns pe mâna medicilor ieșeni, care l-au operat de urgență. El se află internat la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

„A ajuns la noi şi s-a intervenit de urgenţă, este vorba de eliminarea unui hematom extradural. Practic un cheag de sânge care apare după un traumatism, între os şi învelişurile creierului. Este o urgenţă neurochirurgicală, iar intervenţia s-a realizat în condiţii foarte bune, a fost operat cu succes. Anticipăm o evoluţie bună, începe deja să se trezească, se stabilesc planurile de refacere. Teoretic nu ar trebui să aibă sechele fiindcă s-a intervenit la timp, dar este greu de evaluat acum un copil la zece luni. Vom ţine sub observaţie”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Acesta a explicat, pentru sursa citată, că în cazul unor astfel de accidente petrecute în casă, când copiii mici cad, chiar şi de la înălţimi mai joase, părinţii trebuie să le observe comportamentul pentru a vedea dacă sunt indicatori ale unor leziuni mai grave. Astfel dacă copilul îşi pierde cunoştinţa, se plânge de dureri de cap sau, dacă nu poate vorbi încă, duce des mâna la cap înseamnă că sunt semne de îngrijorare.

„Sau ne putem uita la acesta caz: copilul iniţial a plâns, apoi a devenit somnolent. Mai mult, în zona fontanelei frontale, unde oasele capului încă nu şi-au finalizat creşterea, trebuie urmărit dacă se umflă pielea, dacă este peste nivelul osului. Când există presiune intracraniană mare, atunci zona respectivă este umflată şi pulsează”, a mai precizat dr. Lucian Eva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *