Nu are 18 ani, dar vrea să se mărite. O adolescentă din Botoşani cere judecătorilor să o lase să se căsătorească

O adolescentă din Botoșani nu are 18 ani, dar vrea să se mărite. Fata cere judecătorilor botoșăneni să îi permită să se căsătorească cu dispensă. Judecătoria Botoșani a înregistrat o cerere de căsătorie minor, a treia din 2023.

Emanuela Ionela Butnăraşu, prin reprezentantul său legal, Marius Dragoş Butnăraşu, a depus, de curând, la instanța din Botoșani documentele pentru a obține autorizarea căsătoriei înainte de împlinirea vârstei majoratului. Fata ar urma să se căsătorească cu Dumitru Emil Andrian, care este și el parte în acțiunea declanșată în instanță.

Potrivit Codului civil, căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. Există însă și excepții. Legea prevede că „pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul”.

 

Tragedie! Un copil de 13 ani dintr-o comună din Botoșani s-a stins din viață. Sebi era „un suflet de copil cald și blând”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *