La doar 8 ani, Ana Maria îşi petrece copilăria pe un pat de spital! Fetița se luptă cu o boală cruntă de doi ani: „Nu mi-am imaginat vreodată că fiica mea o să aibă cancer”

Foto bzi

Ana Maria Chiriac îşi petrece copilăria pe un pat de spital, după ce în urmă cu doi ani a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă: cancer renal, stadiul IV. Fata a trecut printr-o intervenție chirurgicală și chimioterapie, dovedind că își dorește să trăiască, are nevoie însă de sprijin financiar pentru a putea continua lupta, potrivit bzi.ro.

Ana Maria Chiriac era un copil absolut normal până acum circa un an, când în zona abdomenului i-a apărut o inflamație și a început să se confrunte în permanență cu stări de rău. Deoarece nu știau ce se întâmplă cu fetița, părinții Anei au mers cu ea la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. De aici, copila a fost trimisă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, unde i s-a pus diagnosticul: cancer renal.

Pentru Ana Maria Chiriac problemele de sănătate au început în anul 2021, când avea doar 6 ani. Timp de 6 luni, copila s-a confruntat cu stări de vomă, pe care părinții săi nu și le puteau explica. S-au alarmat însă atunci când, făcându-i Anei baie, au observat că are pe abdomen o inflamație.

„Nu mi-am imaginat vreodată că fiica mea o să aibă cancer, tumoare malignă de gradul IV. Vomita sânge, ieșea cu sânge și în scaun, burta îi era ca piatra. Avea stări de vomă în permanență, mânca mai mult forțat și ieșea afară prea des. Era ca o legumă, de aceea am chemat salvarea. Au internat-o în spital, a stat două luni și jumătate internată. I s-a extirpat rinichiul stâng, nici nu am gândit că o să supraviețuiască. Nu mai suportă nici injecții, nici tratamente, nimic, cum vede că se apropie un doctor de ea, cum îi împinge mână. Acum i-au găsit și ulcer la stomac”, a povestit tatăl micuţei.

Ana Maria Chiriac a trecut printr-o intervenție de extirpare a rinichiului stâng, după care au urmat ședințele de chimioterapie.

„A fost foarte greu în spital, ea mâncarea care i se dădea n-o mânca, nici mirosul ală de spital nu voia să-l simtă. Cheltuiam câte 1.000 de lei în fiecare lună numai pentru mâncarea ei”, a explicat mama fetei.

Familia Chiriac are nevoie de ajutor

Ana Maria Chiriac provine dintr-o familie numeroasă și modestă. Fata mai are încă patru frați. Tatăl Anei este singurul care muncește și trebuie să se îngrijească de copii atunci când soția sa este internată cu Ana în spital. Bărbatul merge cu ziua, dar banii pe care îi câștigă nu ajung nici măcar pentru întreținerea familiei, darămite și pentru a asigura cheltuielile pe care le implică boala de care suferă Ana.

„Are imunitatea foarte scăzută, nu merge la școală, nu are voie în frig. Vreau să muncesc, să mai construim încă două camere, să separ băieții de fete. M-am chinuit cu forțe proprii și am ridicat pereții, să le fac condiții copiilor. Am vrut să fac și o baie pentru copii, dar nu mi-a mai ajuns BCA-ul. Eu nu pot să stau degeaba, merg și muncesc cu ziua, să fac un ban, să ne descurcăm cât de cât”, a explicat tatăl fetei.

Persoanele care doresc să o ajute pe Ana în lupta cu boala pot dona în unul din următoarele conturi şi să specifice pentru cine au ales să doneze: Ana Maria Chiriac.

BCR

IN LEI: RO16RNCB0015163548220001

IN EURO: RO59RNCB0015163548220003

IN USD: RO29RNCB0015163548220058

COD SWIFT: RNCBROBU

BRD

LEI: RO34BRDE020SV83172010200

EUR: RO17BRDE020SV83172350200

COD SWIFT: BRDEROBU

Banca Transilvania

IN LEI: RO90BTRLRONCRT0502381601

IN EURO: RO40BTRLEURCRT0502381601

GBP: RO95BTRLGBPCRT0502381601

COD SWIFT: BTRLRO22

Cu puţin ajutor, Ana Maria Chiriac va putea să se facă bine şi nu îşi va mai petrece copilăria pe un pat de spital, ci va redeveni fata veselă de altădată, scrie bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *