Șofer amendat cu 4.000 lei de polițiștii botoșăneni, în urma unui control

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai subunităților de poliție și cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor de frontieră au organizat o acțiune, pe raza județului Botoșani, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, în domeniul silvic.

Astfel, peste 100 de forțe de ordine au acționat sâmbătă dimineață, începând cu ora 4:00 pentru depistarea celor care nu respectă prevederile legale privind regimul silvic, prilej cu care au fost controlate peste 460 de autovehicule, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul silvic și aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 de lei, atât pentru abateri la regimul silvic, cât și pentru abateri la regimul rutier.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni, în timp ce acționau pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, au oprit pentru control, o autoutilitară condusă de un tânăr de 33 de ani, din județul Suceava, care trasnporta peste 6 metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că pe avizul de însoțire a mărfii era trecută o cantitate mai mică de material lemnos, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar diferența de material lemnos a fost supusă confiscării, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *