Județul Botoșani, sub două Coduri galbene. Ce anunță meteorologii până pe 27 noiembrie

Meteorologii au emis, duminică, două coduri galbene de vreme rea. Un Cod galben este valabil pe 26 noiembrie, de la  ora 10:00 până la ora 20:00.  Fenomene vizate sunt: intensificări ale vântului,  temporar viscol.

În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Al doilea Cod galben este valabil de pe 26 noiembrie, ora 20:00 până pe 27 noiembrie, ora 10:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului,  temporar zăpadă viscolită.

În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă. Temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile și local se va forma ghețuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *