Care sunt persoanele ce vor primi vouchere pentru alimente în 2024. La ce sumă creşte plafonul veniturilor

Guvernul României anunță măsuri extinse de ajutor financiar în contextul scumpirilor. Astfel, programele de asistență pentru categoriile vulnerabile vor continua şi în 2024.

Creșterea numărului de beneficiari și majorarea plafonului veniturilor reprezintă măsuri menite să facă față scumpirilor generale care au afectat serviciile și produsele din țară. Începând din ianuarie 2024, statul va acorda vouchere de alimente în valoare de 250 de lei o dată la două luni, ajutând astfel familiile și persoanele aflate în nevoie.

Decizia de a crește plafonul veniturilor este una crucială, majorându-l de la 1.700 de lei la 2.000 de lei, permițând unui număr mai mare de persoane să beneficieze de această formă de sprijin financiar.

Persoanele care pot beneficia de aceste vouchere includ:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate prin legi speciale;
  • copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
  • familii cu cel puțin doi copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
  • familii și persoane singure care au dreptul la ajutor social.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat, de asemenea, că Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor pentru energie până la 31 martie 2024. Această măsură vine în sprijinul familiilor vulnerabile, permițându-le să acopere costurile facturilor la energie.

„Începem cu vestea bună pentru cei care sunt beneficiari de vouchere de energie. Am prelungit valabilitatea voucherelor până la 31 martie 2024. Astăzi am formalizat adoptarea acestei măsuri, astfel încât beneficiarii, familiile vulnerabile, gospodăriile vulnerabile să poată să plătească facturile la energie până la 31 martie 2024. Termenul iniţial era 31 decembrie 2023”, a afirmat Adrian Câciu. În concluzie, aceste inițiative guvernamentale extinse aduc un suflu de speranță și sprijin pentru mulți români în fața provocărilor economice și sociale actuale, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *