„Antrenor de naţională”! Un profesor din Botoşani va conduce lotul de informatică al României la Balcaniadă

Un profesor din municipiul Botoşani va conduce lotul de informatică al României la Balcaniada de juniori. Este vorba de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Naţional AT Laurian, care, de ceva timp, este „antrenorul naţionalei” de informatică.

Botoşăneanul, în vârstă de 55 de ani, este cel care a coordonat activitatea de selecție a elevilor participanţi la Balcaniada de informatică pentru juniori, care va fi organizată, pe 26 şi 28 noiembrie, de către România şi Macedonia.

„Este un concurs organizat online, din motive de organizare. Ţara care trebuia să organizeze (n.r.- Albania) nu a fost capabilă să asigure resursele. În condiţiile acestea, a preluat Macedonia partea de organizare şi România partea ştiinţifică. Noi formăm, practic, echipa care pregăteşte subiectele şi evaluează Balcaniada asta de juniori”, a afirmat Panaete.

România este favorita competiţiei, iar lotul ţării noastre ar putea deveni campion balcanic, la fel ca şi seniorii, care s-au impus, recent, la aceeaşi competiţie.

Are şanse foarte mari. Nu e câştigătoare de la început,pentru că mai sunt nişte ţări care sunt destul de puternice, o Bulgaria, o Serbia, dar cred că totuşi echipa noastră este cea mai puternică. Vom vedea după rezultate. Îi văd destul de bine poziţionaţi„, a adăugat profesorul de la Laurian.

FOTO! România, locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică. Coordonatorul lotului național, un profesor din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *