Botoșăneanul șef al Vămii Sculeni, revoltat că în alte puncte se câştiga mai mult din mită: „La Stânca fac 1.500 de euro, aici se fac 150. Hai să fim serioşi!”

Botoșăneanul Cristian Mancaş, care ocupa funcția de şef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni din judeţul Iaşi, care a fost plasat în arest la domiciliu pentru luare de mită, s-ar fi arătat „revoltat” de faptul că în alte vămi din ţară s-ar fi câştigat mai mult din şpagă, noteaza Realitatea.net.

Procurorii anticorupţie notează în documentele depuse la instanţă prin care au cerut arestarea preventivă a lui Cristian Mancaş că, în cadrul discuţiilor purtate cu colaboratorul DNA, acesta i-ar fi precizat că şeful de tură de la Stânca (Punctul de Trecere a Frontierei – n.r.), care începe o tură de miercuri de la ora 12.00, până a doua zi la 7.00, „face cel puţin 1.500-2.000 de euro”.

„De asemenea, şeful PTF Sculeni, Cristian Mancaş, s-a arătat revoltat de faptul că în alte puncte de trecere a frontierei din Republica Moldova în România se obţin sume mari de bani („câte 6-700 de euro miercurea pe tura de zi (neinteligibil) la Stânca fac 1500 şi aici se fac 150 euro. Hai să fim serioşi! (neinteligibil) era aşa de bine cel puţin pe săptămână aveai 4000. 4000!”) şi a susţinut că o să discute cu anumite persoane pentru a direcţiona mai multe transporturi cu colete sau măcar cu „ceva mare” pe tura colaboratorului”, potrivit referatului DNA.

Joi, judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus arestul la domiciliu în cazul lui Cristian Mancaş şi al agentului de poliţie de frontieră Gabriel Alexandru Bertea, în timp ce pentru agentul Iulian Teofil Baciu şi alte două persoane magistraţii au impus controlul judiciar, potrivit Realitatea.

Un polițist de frontieră, din Botoșani, reținut de procurorii DNA. Lua mită de la subalternii săi, care făceau golănii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *