Guvernul a aprobat construcția centurii municipiului Botoșani. A fost decisă și finanțarea

Guvernul a aprobat, joi, în ședință, construcția centurii municipiului Botoșani. Executivul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiţii ,,Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani”, judeţul Botoșani

Guvernul aprobă prin acest act normativ indicatorii tehnico-economici aferenți lucrărilor pentru Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani, investiție în valoare totală de peste 341,28 milioane lei inclusiv TVA, prevăzută a fi realizată din fonduri externe nerambursabile, prin programul de finanțate pentru transporturi al Uniunii Europe aferent perioadei 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Investiția este prevăzută a fi finalizată în termen de 2 ani, finanțarea urmând să fie eșalonată după cum urmează: 157 milioane de lei în primul an de execuție a lucrărilor și restul de 184,2 milioane lei în cel de-al doilea an.

Indicatorii tehnico-economici aprobați includ lucrările pentru o lungime a șoselei de Centură de circa 10 km, inclusiv structuri din categoria pod/pasaj.

Pe lângă implicațiile pozitive pentru dezvoltarea regională, această investiție va asigura legătura Municipiului Botoșani cu Iași și Suceava și va contribui la scoaterea traficului greu din Municipiul Botoșani și decongestionarea traficului localitate, tranzitată la ora actuală de 3 drumuri naționale.

VIDEO Decizia luată de polițiști după accidentul surprins de o cameră de bord, la Botoșani. Ce se întâmplă cu șoferul de pe SMURD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *