”Cupa Cornișa la Curling”, prima ediție, la Zona de agrement. Când va avea loc

Zona de agrement Cornișa va găzdui, în perioada 8-9 decembrie, ”Cupa Cornișa la Curling”, prima ediție. Propunerea privind organizarea acestui eveniment vine din partea consilierului local Eugen Țurcanu și se adresează elevilor din instituțiile școlare din municipiul Botoșani.

Obiectivul acestui proiect vizează implicarea elevilor în activități fizice în afara programului școlar, dezvoltarea fizică a elevilor, practicarea activităților la patinoar într-un joc de echipă, creșterea interesului în rândul elevilor pentru practicarea acestui sport.

Curling-ul este  un sport de echipă. Scopul jocului este ca pietrele de granit, cu mâner, grele de aproximativ 20 de kilograme să fie direcționate, prin alunecare pe gheață către o zonă de țintă.

Suprafața este curățată în fața aluncării pietrelor cu o serie de mături speciale, care pot influența traiectoria pietrei. Cei care trimit cele mai multe pietre cât mai aproape de zona de țintă câștigă. Curling-ul este un joc de strategie. La Botoșani se află singurul patinoar din țară omologat pentru acest sport exotic-curling.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *