Tinerețe petrecută în pușcărie pentru o bătaie în stradă. Doi tineri din Botoșani, condamnați definitiv

Doi tineri din judeţul Botoşani fost condamnați, joi, definitiv, în baza unei sentințe a Curții de Apel Suceava, după ce au lovit cu cruzime o altă persoană, iar pentru faptele lor agresorii au fost condamnaţi la ani buni de închisoare. Marius-Petru Onofrei şi Cosmin-Cristian Onofrei, de 28 de ani şi respectiv, de 25 de ani, au fost condamnaţi, joi, de Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor.

Marius-Petru Onofrei a primit o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare, iar Cosmin-Cristian Onofrei la cinci ani de detenţie.

Cei doi tineri au fost trimişi în judecată după ce, pe 11 iunie 2017, în jurul orei 21.20, pe fondul unui conflict spontan între mai multe persoane, au lovit cu pumnii un alt bărbat.

Ulterior, Marius-Petru Onofrei a lovit-o pe victimă cu o bâtă de baseball peste cap, iar, după ce aceasta a căzut la pământ, Cosmin-Cristian Onofrei a mai lovit-o o dată cu piciorul, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 70-80 zile de îngrijiri medicale.

Solutia pe scurt dispusă pe 23 noiembrie 2023:

În temeiul art. 421 alin. (1) pct 1 lit. b) din Codul de procedură penală, respinge apelurile declarate de inculpaţii Onofrei Marius Petru şi Onofrei Cosmin Cristian împotriva sentinței penale nr. 63 din data de 16.03.2023 a Tribunalului Botoșani, ca nefondate. În temeiul art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă inculpaţii Onofrei Marius Petru şi Onofrei Cosmin Cristian la plata către stat a sumei de câte 500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare din calea de atac. Definitivă. Pronunțată astăzi, 23.11.2023, prin punerea deciziei la dispoziția inculpaților și a procurorului prin intermediul grefei instanței, conform art. 405 alin. (1) din Codul de procedură penală.
Document: Hotarâre  1620/2023  23.11.2023

Solutia pe scurt dispusă pe 16 martie 2023:

Respinge cererea inculpaţilor Onofrei Marius-Petru şi Onofrei Cosmin-Cristian de reţinere a circumstanţei atenuante prevăzută de art. 75 alin. 1 lit. a Cod penal, ca nefondată.

1. Condamnă pe inculpatul Onofrei Marius-Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. şi ped. de art. 32 raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, la pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani. În temeiul art. 89 alin. 1 Cod penal, anulează amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare aplicată aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 77 lit. d Cod penal, prin sentinţa penală nr. 129/11.09.2019 pronunţată de Judecătoria Săveni în dosarul nr. 438/297/2018, definitivă prin decizia penală nr. 318/13.03.2020 pronunţată de Curtea de Apel Suceava. În temeiul art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite anterior şi aplică pedeapsa cea mai de grea de 6 ani închisoare, pe care o sporeşte cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite, pedeapsa rezultantă stabilită în sarcina inculpatului fiind de 6 (şase) ani şi 4 (patru) luni închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal.
2. Condamnă pe inculpatul Onofrei Cosmin-Cristian, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. şi ped. de art. 32 raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpaţii Onofrei Marius-Petru şi Onofrei Cosmin-Cristian, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpaţii Onofrei Marius-Petru şi Onofrei Cosmin-Cristian, în solidar să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: – părţii civile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 1.449,75 lei reprezentând daune materiale; – părţii civile Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani suma de 349,98 lei reprezentând daune materiale, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentei acestei sume, calculată de la data de 11.06.2017 şi până la data plăţii efective; – părţii civile Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi suma de 3.184,74 lei, reprezentând daune materiale, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentei acestei sume, calculată de la data de 19.06.2017 şi până la data plăţii efective; – părţii civile Solcan Constantin, suma de 50.000 lei reprezentând daune morale.

Respinge restul pretenţiilor civile formulate de partea civilă Solcan Constantin, ca nefondate. În temeiul art. 276 Cod procedură penală, obligă inculpaţii Onofrei Marius-Petru şi Onofrei Cosmin-Cristian, în solidar, la plata către partea civilă Solcan Constantin a sumei de 4.500 lei, constând în onorariu avocat ales. În temeiul art. 274 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, obligă inculpaţii Onofrei Marius-Petru şi Onofrei Cosmin-Cristian la plata către stat a sumei de 248 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 150 lei pentru faza de judecată, iar suma de 98 lei pentru faza de urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 16 martie 2023.

Caz incredibil! Un bărbat din Botoşani şi-a violat mama pentru a doua oară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *